Hitleri emléktúra?

Fellép a Belügyminisztérium a Hitler emléktúra ellen

A Belügyminisztérium valamennyi rendelkezésére álló eszközzel fellép a Pax Hungarica Mozgalom Adolf Hitler emlékére szombatra meghirdetett túrájának szervezőivel és résztvevőivel szemben – közölte a tárca szerdán az MTI-vel.

„A Belügyminisztérium – ahogy azt számos alkalommal bizonyította –határozottan és következetesen elítéli az antiszemitizmus és a rasszizmus valamennyi megnyilvánulását” – áll a közleményben.

A nácizmus ideológiájával, a fasizmussal, az antiszemita fajelmélettel, a népirtással, a kínzással és a zsidóság megsemmisítésére tett törekvéssel azonosítható Adolf Hitlerre történő emlékezés joggal sérti a holokauszt áldozatai hozzátartozóinak, túlélőinek emberi méltósághoz fűződő alkotmányos alapjogát – írta a tárca.

„Minden olyan megnyilvánulást, amely ennek az alapjognak a sérelmével, csorbításával jár, a Belügyminisztérium – ahogy minden jóérzésű ember – megengedhetetlennek, a demokrácia lényegéhez tartozó közrend és köznyugalom jelentős mértékű támadásának tekint” – zárul a közlemény.