Wesley Rendezvények –„Kényes egyensúly”

Wesley Rendezvények

„Kényes egyensúly”

KÖZtémákról a Wesley KLUBban
Filmvetítés és beszélgetés minden hónap utolsó csütörtök délutánján fél öttől fél hétig

 

A Wesley Stúdió munkatársaiként korunk Magyarországának legégetőbb társadalmi problémáiról készítünk filmeket. Ezek a témák – a teljesség igénye nélkül – a mélyszegénységben élők helyzete, a hajléktalanság, a kirekesztés, a gyűlöletbeszéd.

Legyünk együtt egy filmvetítés erejéig, és beszélgessünk. Nem tudományos konferenciát, hanem igényes, értelmiségi társalgást szervezünk, amelyre szeretettel hívjuk Önt. Kérjük, hogy gondolatait, tapasztalatait ossza meg velünk – legyen szó akár elemző diagnózisról, akár megoldási kísérletekről, javaslatokról, vagy olyan mintaprogramokról, amelyek kiutat jelenthetnek a kilátástalanságból.

Ezúttal Moldova Ágnes Drogfutár című filmjét vetítjük. A film a drogproblémán túlmutatva az emberi kiszolgáltatottságról, sebezhetőségről, megtévesztésről szól.

A film főhősét 12 évre ítélik, amelyet egy ecuadori börtönben kell letöltenie, mert drogot csempészett. Mindent megtesz, hogy reménytelen helyzetére valahogy megoldást találjon. Őszintén vall arról, miért döntött úgy, hogy drogfutár lesz, hogyan szokott rá a heroinra a börtönben, és hogyan sikerült hazajutnia.

 

A beszélgetést házigazdaként Iványi Gábor moderálja.

 

Helyszín: 1086 Budapest Dankó utca 11. Krisztus Szege Kápolna

Időpont: 2013.február 28. csütörtök 16.30-18.30.

 

Egyúttal kérjük: feltétlenül jelezzen vissza egy rövid válaszlevélben, hogy a meghívást elfogadta, és ott lesz a rendezvényen.