Hague: Izrael elvesztené a külföld szimpátiáját szárazföldi hadművelet esetén בריטניה נגד מהלך קרקעי: „ישראל תאבד הגיבוי”

Hague: Izrael elvesztené a külföld szimpátiáját szárazföldi hadművelet esetén   בריטניה נגד מהלך קרקעי: „ישראל תאבד הגיבוי”

בריטניה נגד מהלך קרקעי: „ישראל תאבד הגיבוי”

שר החוץ הבריטי וויליאם הייג התבטא באופן נחרץ נגד כניסה קרקעית לעזה והזהיר כי בישראל „יאבדו את הסימפתיה”, אף שחמאס נושא ב”אחריות עקרונית” להסלמה. שרת החוץ של האיחוד: לישראל זכות להגן על עצמה – באופן פרופורציונלי
סוכנויות הידיעות

ההכנות למהלך קרקעי ברצועת עזה צוברות תאוצה , למורת רוחה של בריטניה: שר החוץ הבריטי, וויליאם הייג, אמר הבוקר (יום ו’) כי ישראל תאבד את הגיבוי הבינלאומי אם תחליט להרחיב את מבצע „עמוד ענן” ולהיכנס באופן קרקעי לשטח הפלסטיני. „עליהם להבין שכשהפלישה הקרקעית תתחיל, הם יאבדו את הסימפתיה”, צוטט הייג ב”גרדיאן”.

 

עדכונים אחרונים מהלחימה בדרום – לחצו כאן

 

הרמטכ”ל, רב-אלוף בני גנץ, אישר הבוקר לגייס כ-16 אלף אנשי מילואים במסגרת ההכנות לאפשרות של כניסה קרקעית לרצועת עזה. מפקדי חטיבות החי”ר שצפויים ליטול חלק במבצע כזה אף החלו בתדרוך הקצינים הכפופים להם לגבי המשימות הצפויות להם.

 

צילום: רויטרס, רועי עידן, עריכה: יואב גרשון

הבוקר השלישי למבצע „עמוד ענן”


צילום: רויטרס

ראש ממשלת מצרים ברצועת עזה

שר החוץ הבריטי סירב להשיב לשאלה אם לונדון תגנה מהלך קרקעי ברצועת עזה, אך הבהיר כי על ישראל מוטלת האחריות להרגיע את השטח. עם זאת, הוא הדגיש כי חמאס הוא שנושא ב”אחריות העקרונית” להסלמה הנוכחית ברצועת עזה, בעקבות ירי הרקטות הבלתי פוסק לעבר ישראל.

 

„התרומה הגדולה ביותר מצד חמאס תהיה להפסיק לירות רקטות ולהשתלט על אזורים שמהם יורים אנשים אחרים על ישראל”, אמר הייג, „אנחנו רוצים שישראל תנצל כל הזדמנות בשביל רגיעה”. הוא סיפר כי שוחח אמש עם מקבילו המצרי וביקש שקהיר תפעל כדי לתווך בין הצדדים. לדבריו, גם על ארה”ב לפעול להפסקת אש ולחידוש תהליך השלום במזרח התיכון.

 

 

בדרך למילואים. 16 אלף יגויסו (צילום: אבי מועלם)
בדרך למילואים. 16 אלף יגויסו (צילום: אבי מועלם)

 

 

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, האשימה גם היא את חמאס בהסלמה. „אין הצדקה לירי הרקטות על ישראל, שגרם לסבל רב בקרב האוכלוסייה האזרחית”, אמר דובר מטעמה. הוא הוסיף כי „זכותה וחובתה” של ישראל להגן על אזרחיה. לדבריו, גרמניה קוראת להנהגה ברצועת עזה להפסיק את הירי לעבר ישראל ומפצירה בממשלת מצרים להפעיל את השפעתה על חמאס כדי לשים קץ לסבב האלימות.

 

גם שרת החוץ של האיחוד האירופי קתרין אשטון הביעה את מורת רוחה

מהלחימה ברצועת עזה. „אני מודאגת מההסלמה באלימות בישראל וברצועת עזה ומצטערת על אובדן החיים בשני הצדדים”, אמרה, „ירי הרקטות של חמאס והפלגים האחרים בעזה, שהתחיל את המשבר הנוכחי, הוא בלתי מקובל לחלוטין על-ידי כל ממשלה והוא חייב להיפסק”.

 

אשטון הבהירה כי „לישראל יש זכות להגן על האוכלוסייה שלה מפני תקיפות מסוג זה. אני קוראת לישראל לוודא שהתגובה שלה היא פרופורציונלית”. אשטון סיפרה כי שוחחה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, עם מזכ”ל האו”ם באן קי מון ועם אנשיו של נשיא מצרים מוחמד מורסי. היא הביעה תקווה שביקורו ברצועה של ראש הממשלה המצרי, הישאם קנדיל, יתרום להשגת השקט.

 Izrael elveszítené a nemzetközi közösség szimpátiájának jelentős részét, ha szárazföldi hadműveletre szánná el magát Gázában – mondta vasárnapi nyilatkozatában a brit külügyminiszter.

    William Hague a Sky News brit hírtelevízió politikai magazinműsorában kijelentette: a konfliktusért az elsődleges felelősség az övezetet irányító Hamászt terheli, és a brit kormány felszólítja a palesztin szervezetet az Izrael elleni rakétatámadások beszüntetésére.
    Hague hozzátette ugyanakkor: ő és David Cameron brit miniszterelnök is tudatta Izraellel azt a hivatalos brit véleményt, hogy a Gáza elleni esetleges szárazföldi invázió nyomán jelentősen csökkenne az Izrael iránt a jelenlegi helyzetben megnyilvánuló nemzetközi rokonszenv és támogatottság.
    A brit külügyminiszter szerint London „nagyon világosan” kifejtette azt a véleményét is azizraeli kormánynak, hogy szárazföldi hadműveletek esetén sokkal nehezebb elejét venni a polgári lakosság veszteségeinek, emellett egy nagyszabású szárazföldi katonai támadás a konfliktus elhúzódásának veszélyével is járna.
    „Tűrhetetlen állapot” Izrael számára, hogy az ország déli területeire „rakétazápor zúdul” Gázából, és „nem meglepő”, hogy az izraeliek erre válaszolnak, ám egy szárazföldi hadműveletet a nemzetközi közösség – beleértve az Egyesült Királyságot is – sokkal nehezebben tudna támogatni – mondta vasárnapi nyilatkozatában William Hague.
    Arra a kérdésre, hogy Iránnak lehet-e a szerepe a jelenlegi konfliktus kirobbantásában, Hague úgy fogalmazott: a Gázai övezetbe kétségtelenül nagymennyiségű fegyver áramlik, és ennek „elsődleges mozgatója” a nemzetközi közösség gyanúja szerint Irán. Irán részese a fejleményeknek, de éppen ezért kell tudatosítani, hogy a mostani események egy szélesebb összefüggésbe illeszkednek – tette hozzá.
    A brit külügyminiszter szerint Izraelnek meg kell értenie, hogy az esetleges elhúzódó hadműveletnek – a polgári lakosság veszteségei mellett – milyen hátrányos hatásai lennének a térség egyéb feszültségeire, mivel a gázai konfliktus mellett ott van a Szíriában kialakult „elborzasztó helyzet”, valamint az iráni nukleáris fejlesztési program szította feszültség is.