A Népszabadság információi szerint a Wizz Air többet is megkapott a Malév repülési jogaiból,

A Népszabadság információi szerint a Wizz Air többet is megkapott a Malév repülési jogaiból, több mint fél évvel azt követően, hogy jelezték a magyar hatóságoknak: a Malév csődje után ők repülnének az érintett ukrán, orosz, izraeli és török vonalakon. A Nemzeti Közlekedési Hatóság a nyár folyamán megpályáztatta a jogokat, a Wizz Air be is nyújtotta pályázatát, s úgy tudjuk, négyből hármat meg is nyert.

Hivatalosan meg nem erősített, de több független forrásból származó információink szerint a hatóságnál már írják a Wizz Airt kijelölő határozatokat. A magyar hátterű diszkont légitársaság értesülésünk szerint megkapta a Magyarország és Ukrajna, Oroszország (Moszkva és Szentpétervár), valamint Izrael közötti útvonalra a kijelöléseket, így hamarosan el is indíthatja járatait.

Az üggyel kapcsolatban kerestük az NKH-t és a Wizz Air képviselőit is. A légitársaság szóvivője, Daniel De Carvalho annyit mondott, hogy cége soha nem kommentál piaci találgatásokat, és nem nyilatkozik folyamatban lévő eljárásokról.