Szépkorúak Fesztiválját a Margitszigeten,

Idén, 2012. szeptember 2-án (vasárnap) 10 órai kezdettel, harmadik alkalommal rendezi meg a 142 000 taggal rendelkező Tisztelet Társasága a Szépkorúak Fesztiválját a Margitszigeten, melyre tisztelettel meghívjuk.

Az idei év, mérföldkő a szépkorúak számára, hiszen az Európai Unió a 2012-es évet a „Generációk közötti párbeszéd és szolidaritás évének” nyilvánította.

Európa számos országában több ezer rendezvényen köszöntik a szépkorúakat.

 A Tisztelet Társasága által szervezett fesztiválon több mint 30 program várja a közel 2500 szépkorút.

Az eseménynek immár hagyományosan a Margitszigeti Petőfi Sándor Ifjúsági Tábor, ad otthont (Budapest, 1138 Hajós Alfréd sétány 1 – az Árpád hídi bejárattól 5 perc séta).

Az eseményt megnyitja Rogán Antal a FIDESZ-MPP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője, Belváros-Lipótváros polgármestere és köszöntőt mond Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága ügyvivője.

 A nyilvánosság előtt is szeretnénk megköszönni a Rogán Antal képviselő úrnak, hogy négy hónappal ezelőtt a szépkorúak előtt tett ígéretéhez híven: támogatta a Tisztelet Társaságának a büntető törvénykönyv módosításához benyújtott javaslatát. Így az új BTK lehetőséget teremt arra, hogy szigorúbb büntetést kapjanak azok, akik szépkorúak sérelmére követnek el bűncselekményt.

A fesztiválon megrendezésre kerül az első Elektromoped futam, melyre eddig 95 versenyző nevezett. Az eseményen fellépnek nyugdíjas néptánc és énekcsoportok, valamint elismert művészek a teljesség igénye nélkül: Mága Zoltán és az Angyalok, Harangozó Teri, Maros Gábor, Gazdag Tibor, Balázs Pali. Részletes programot mellékelten küldjük.

A fesztiválon a szépkorúak, több mint 11 féle ingyenes egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Nemzetközi Nagyiszolgálat és a Ments Életet Alapítvány jóvoltából.

Hagyományainkhoz híven, a 753 klubvezető döntése alapján átadásra kerül a Tisztelet Díj, melyet Rózsa György televíziós műsorvezető vesz át.

Tudósítását előre is köszönjük.

Megjelenésére feltétlenül számítunk, bővebb információ a 267 28 88-as telefonszámon kaphat.

Budapest, 2012. augusztus 30.

                                                               Tisztelettel:

 

Barabás Tiborné

Tisztelet Társasága elnöke