Zsidózás az egri önkormányzat ülésén: Feljelentést tett a MAZSIHISZ

Zsidózás az egri önkormányzat ülésén: Feljelentést tett a MAZSIHISZ

paragrafus_jel.gifAz elmúlt napokban nyilvánosságra hozott hangfelvétel is bizonyítja, hogy Egerben a múlt év őszén azért nem engedték fellépni Székhelyi József színművészt, mert büdös zsidónak tartották.

Mazsihisz

Az elmúlt napokban nyilvánosságra hozott hangfelvétel is bizonyítja, hogy Egerben a múlt év őszén azért nem engedték fellépni Székhelyi József színművészt, mert büdös zsidónak tartották.


A MAZSIHISZ a Heves Megyei Főügyészségen ma tett feljelentésében hangsúlyozta, hogy a faji alapú diszkrimináció sérti Magyarország Alaptörvényét és többek között a közösség elleni izgatás és a hivatali visszaélés gyanúját veti fel.

A MAZSIHISZ arra kéri a Főügyészséget, hogy rendeljen el nyomozást annak megállapítására, hogy kik követték el ezt a cselekményt, és gondoskodjanak az elkövetők büntetőjogi felelősségre vonásáról.

Több mint 90 évvel az első magyarországi zsidóellenes törvény, a numerus clausus életbe léptetése után most ismételten faji alapú megkülönböztetést alkalmazott egy magyar város vezetése. Ennek nem csak politikai, hanem jogi következményei is kell, hogy legyenek.

Egy modern demokrácia nem tűrheti el, hogy a helyi közhatalom birtokosai személyi döntéseiket annak figyelembevételével hozzák meg, hogy az adott személy szerintük zsidó-e, vagy sem.