A Likud és és a Kadima koalícióra lép מופז: „דיברנו על זה שקראתי לנתניהו שקרן – ושמנו את זה מאחורינו”

Izrael: előrehozott választások helyett egységkormány áll fel

מופז: „דיברנו על זה שקראתי לנתניהו שקרן – ושמנו את זה מאחורינו”

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök megállapodott Saul Mofaz ellenzéki vezetővel: a jelenleg kormányon lévő konzervatív Likud és a jobbközép Kadima párt koalícióra lép, így nem lesznek előrehozott választások.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Saul Mofaz ellenzéki vezető az előrehozott választások kiírása előtti utolsó pillanatban nemzeti egységkormány létrehozásáról állapodott meg.

A két párt kedden hajnali 2 órakor kezdődő tárgyalásán végül megállapodás született: egységkormányt hoznak létre, amivel megerősödhet a Netanjahu-kabinet politikai pozíciója.

A megbeszélésen Netanjahu tájékoztatta a Likud frakcióját: már néhány nappal ezelőtt megkezdte Mofazzal az egyeztetést egy egységkormány létrehozásáról – a tárgyalás gyümölcsözőnek bizonyult.

A megállapodás szerint a Kadima nem törekszik a kormány megdöntésére, hanem engedi, hogy a Netanjahu- kabinet kitöltse jövő október 22-ig tartó ciklusát. Mofaz, aki a múlt hónapban váltotta a Kadimát vezető Cipi Livnit, az egyezség szerint alelnök lesz, és a miniszterelnök külföldi tartózkodása idején a miniszterelnöki teendőket fogja ellátni.

A Kadima párt megbízást kapott egy olyan bizottság vezetésére, amelynek az lesz a feladata, hogy augusztus 1-ig dolgozza ki az ún. Tal törvényt (az ultraortodox zsidó férfiak had- és polgári szolgálati kötelezettség alóli mentességét biztosító jogszabály) alternatíváját.

מופז: „דיברנו על זה שקראתי לנתניהו שקרן – ושמנו את זה מאחורינו”

 

פוליטי-מדיני |

עודכן 11:27 08/05/2012
 

אחרי הלילה הדרמטי, בו סיכמו ראש הממשלה ויו”ר קדימה על ממשלת אחדות במקום הליכה לבחירות, התייצבו השניים למסיבת עיתונאים. „האחדות טובה לישראל. הייתי מוכן ללכת לבחירות, אבל אני מעדיף יציבות”, הצהיר נתניהו. מופז אמר כי מדובר ב”מהלך היסטורי”. חבר הכנסת ניצן הורוביץ צעק „אין לכם בושה”, והוצא מהאולם

 
 
 
 
 

אחרי שהלילה (שני) הוטלה הפצצה הפוליטית, הגיעה ההודעה הרשמית: הבחירות בוטלו – הולכים לממשלת אחדות. ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז על כך במסיבת עיתונאים בהשתתפות יושב ראש קדימה שאול מופז. במסיבת העיתונאים הדפו השניים את הביקורת הקשה שנמתחה על המהלך בשעות האחרונות. בתשובה לשאלה של אחד העיתונאים, אמר מופז: „בקשר לזה שקראתי לנתניהו שקרן, ראש הממשלה ואנכי החלטנו לשים את העבר מאחורינו אנחנו מסתכלים לעתיד”.

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של חדשות 10 »

 

„כשהתברר לי שאפשר להקים ממשלה רחבה מאוד, למעשה הממשלה הרחבה ביותר בתולדות מדינת ישראל, הבנתי שאפשר להחזיר את היציבות”, הסביר נתניהו את ההחלטה לא ללכת לבחירות. עם פתיחת דבריו של נתניהו, התפרץ חבר הכנסת ניצן הורוביץ (מרצ) וצעק: „שברתם את מחסום הבושה”. חבר הכנסת הורוביץ הוצא מהאולם.

 

לאחר ההפרעה, המשיך נתניהו בדבריו: „אנחנו הולכים להשלים את הקדנציה עד תומה. יש לנו הזדמנות היסטורית לעשות שינוי למען המשילות, ולנסות לקדם תהליך שלום אחראי שבו תהיה שמירה על הביטחון. ממשלת אחדות טובה לביטחון לכלכלה ולחברה”.

 

„אין שום דרך שהקואליציה במתכונתה הקודמת הייתה מעבירה את החלופה לחוק טל. לדעתי זה לא היה קורה. לכן, מבחינתי, הייתה התחלה של התרופפות”, נימק נתניהו את ההחלטה, שירדה בינתיים מהפרק, ללכת לבחירות.

 
בנימין נתניהו ושאול מופז

בנימין נתניהו ושאול מופז צילום : מתוך עמוד הפייסבוק של נתניהו
 

נתניהו: „השיח בינינו התפתח אחרי שהחלטנו על בחירות”

פרסומת

 
 

נתניהו הכחיש את הטענות כי מדובר בספין פוליטי. „השיח בינינו התפתח אחרי שהחלטנו על בחירות”, אמר. ראש הממשלה התייחס בבדיחות לאמירתו של יובל דיסקין, ראש השב”כ לשעבר, בחודש שעבר: „מה לא אמרו עליי, אפילו שאני משיחי”.

 

„אני מכהן בממשלה, מוביל ממשלה שבה מכהנים יריבים פוליטיים לשעבר ואנחנו עובדים בשותפות יוצאת מן הכלל גם בעשייה גם במעגלי התייעצות ואני חושב שזו הנקודה החשובה ביותר, אנחנו מנהלים את זה בצורה מאוד אחראית. בנושא האיראני אנו דנים כבר זמן רב, כמה שנים והדיונים רציניים”, אמר נתניהו והתייחס גם לתהליך המדיני עם הפלסטינים: „התהליך המדיני מתבושש בגלל שהפלסטינים לא רצו להתחיל משא ומתן. אני מקווה שעכשיו, אולי, הם ישקלו זאת שוב”.

 

„אני הצעתי פעמיים ממשלת אחדות ליושבת ראש קדימה לשעבר, לבני”, סיפר נתניהו, „הצעתי ממשלה רחבה, והיא סירבה והצעתי אחר כך שהיא תבוא כדי לקדם נושאים ופחות כדי לקדם אנשים. כניסה לצורך עשייה ולא לצורך חלוקה. זה דבר שעשה בזמנו מנחם בגין וגם לזה לצערי היא סירבה. אני מעריך את זה ששאול מופז קיבל את ההצעה הזאת”.

 

 

 
שאול מופז ובנימין נתניהו מכריזים על ממשלת האחדות

שאול מופז ובנימין נתניהו מכריזים על ממשלת האחדות צילום : רויטרס
 

מופז: „החלטנו לשים את העבר מאחורינו, להסתכל אל העתיד”

המצטרף הטרי לקואליציה, שאול מופז, הסביר גם הוא את הסיבות שלו להצטרפות לממשלה. „לא ביקשתי תפקיד או כיסאות. לא דרשתי שחברות בקואליציה ייצאו כדי שנצטרף. קדימה הולכת למהלך ההיסטורי הזה כדי להוביל תהליכים שהמדינה לא הצליחה להוביל עד כה”, אמר מופז והוסיף: „צוותים בראשו תקדימה יגבשו בהסכמה עם כל חלקי הקואליציה את ההחלטה הנכונה לגבי שינוי שיטת הממשל והחוק לשוויוניות בנטל”.

 

„כאשר אנו יודעים שלפנינו הכנת תקציב מאוד קשה, קל מאוד להיות באופוזיציה, אבל כאשר יש לך כוח פוליטי אתה יכול לסייע לראש הממשלה על מנת להשיג את מטרותיה של מדינת ישראל. זה היה חוסר אחריות מבחינתי אילו הייתי אומר לא לנתניהו. לשבת באופוזיציה זה לא חטא, אבל משם קשה להשפיע”, המשיך מופז בהסבר.

atv.hu / jpost.com / breuerpress.com/