Lezsák Sándor: A jobbikos képviselő felszólalását elfogadhatatlannak tartom

Lezsák Sándor: A jobbikos képviselő felszólalását elfogadhatatlannak tartom

Mazsihisz

Lezsák Sándor, az Országgyűlés elnökének feladatait ellátó alelnök megküldte az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi-és vallásügyi bizottságának a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége levelét tanulmányozásra és érdemi intézkedés tétele végett.

Lezsák Sándor a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége részére megküldött levelében úgy fogalmaz – Baráth Zsolt képviselő úr napirenden kívüli felszólalását magam is elítélem, elfogadhatatlannak tartom. Abban is egyetértek Önökkel, hogy hazánk Alaptörvénye határozott állást foglal minden szélsőséges megnyilvánulás ellen. Véleményem szerint a napirenden kívüli felszólalást követően Fónagy János államtitkár úr nem csak a Kormány nevében szólt, de az Országgyűlés nagy többségének álláspontját is megfogalmazta.

Dr. Lukács Tamás úgy fogalmaz: Az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottsága – a Kormány nyilatkozatával összhangban – a leghatározottabban elítél minden olyan megnyilatkozás, amely akár nyíltan, akár burkoltan, bármely Magyarországon élő társadalmi csoport vagy kisebbség ellen irányul.

Alábbiakban Lezsák Sándor az Országgyűlés elnökének feladatait ellátó alelnök és Dr. Lukács Tamás (1. oldal, 2. oldal), az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi-és vallásügyi bizottságának elnökének levelét olvashatják.

lezs__ks__ndor_lev__l.jpg

luk__cstam__s_1_oldal.jpg

luk__cstam__s_2_oldal.jpg