Hogyan rendelkezhet adója 1%-ról?

Ha a világ a feje tetejére is áll, szükség van a fiatalokra, a kultúrára, az elesettek támogatására

2012-ben is támogassa személyi jövedelemadója egyszázalékával a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége munkáját!

0358

Tisztelt adófizető, kedves barátunk!

Nagy örömünkre szolgál, hogy az elmúlt két évben a Mazsihisz társadalmi munkáját támogató egyszázalékos felajánlások száma jelentős növekedésnek indult. Ez a kedvező változás meggyőződésünk szerint annak köszönhető, hogy egyre több generáció számára válik kézzelfoghatóvá az a gyakorlati segítség, amit szervezetünk a szociális munka, az ifjúsági élet és a kultúrafejlesztés területén végez.

Köszönjük!

Arra kérjük Önöket, hogy idén is fordítsanak egy percet idejükből erre a fontos ügyre, adóbevallásuk EGYSZA mellékletében, a második, „egyházi” mezőben rendelkezzenek közösségünk javára!


A kedvezményezett technikai száma: 0358
A kedvezményezett neve: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Töltse le a rendelkező nyilatkozatot! (
PDF CSATOLVA)


Hogyan rendelkezhet adója 1%-ról?

Egyéni vállalkozóként 2012.február 27-ig adhatja le adóbevallását (a 1153-as bevallási nyomtatványt), vele együtt az EGYSZA lapot, amely az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozat.

Önadózóként adóbevallását (a 1153-as bevallási nyomtatványt) és vele együtt az EGYSZA lapot, amely az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozat, 2012. május 21-ig küldje el az adóhatóságnak (elektronikus úton vagy postai úton).

Ha az Ön adóbevallását munkáltatója készíti el
nyomtassa ki az EGYSZA lapot, majd töltse ki. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. Ezután adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb 2012. május 10-ig.)

Amennyiben Ön már beküldte az adóbevallását, de elfelejtett rendelkezni az adó 1 %-ról nyomtassa ki és töltse ki az EGYSZA lapot. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz 2012. május 21-ig.

Abban az esetben, ha az adóhatóság készíti el az Ön adóbevallását postai vagy elektronikus úton ellenőrzés végett megküldött, az adóhatóság által már kitöltött adóbevallásában töltse ki az EGYSZA lapot és adóbevallásával együtt küldje vissza.