Kovács László: Gyurcsány nem rivális, hanem versenytárs

Kovács László: Gyurcsány nem rivális, hanem versenytárs

2012. március 1., csütörtök 11:08 InfoRádió

Az MSZP alelnöke szerint a Magyarországot sújtó uniós fejlemények mögött nem kizárólag az áll, hogy példát akarnak statuálni. Kovács László volt uniós biztos arról is beszélt, hogy az MSZP is elkezdte a felkészülést a választásokra.

Az Európai Unió jóindulatát vesztette el Magyarország az elmúlt két évben, ez üt vissza a nem méltányosnak vélt döntésekben – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kovács László volt uniós biztos. Az MSZP alelnöke úgy vélekedett: az országot sújtó uniós fejlemények mögött nem kizárólag az áll, hogy példát akarnak statuálni.

Szinte süketek párbeszéde folyik – emelte ki a korábbi uniós biztos. Kovács László szerint a magyar kormány reagálásában figyelmen kívül hagyja, hogy Brüsszel azt várja, az államháztartás hiánya 3 százalék alá csökkenjen fenntartható módon, nem pedig egyszeri intézkedéssel.

A politikus arról is beszélt, hogy az MSZP is elkezdte a felkészülést a következő választásokra. A legutóbbi kongresszuson elfogadták az új alapszabályt, ami hatékonyabbá teszi a működést, elkezdték kidolgozni a szakpolitikai programokat, majd március végén lesz a tisztújítás, ahol feláll az a vezetés, amely majd a választási küzdelemben irányítja a pártot – fejtette ki.

A március végi kongresszus biztosan szóba kerül Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció is, de egyelőre nem a koalíciókötés időszaka zajlik – vélekedett Kovács László. Az alelnök szerint Gyurcsány Ferenc nem riválisa, hanem versenytársa a szocialista pártnak. „Versenyezni úgy is lehet, hogy igyekszem jobbnak lenni, mint a másik, nem pedig elgáncsolom” – tette hozzá.

Hanganyag: Hlavay Richárd
Kapcsolódó hanganyagok:

  • Kovács László 1.
  • Kovács László 2.