Costa Allegra csütörtök reggel érkezik a Seychelles-szigetekre.

Az Indiai-óceánon meghibásodott olasz hajó, a Costa Allegra a szerda estére tervezett partot érés helyett csütörtök reggel érkezik a Seychelles-szigetekre.

 
Meghibásodott az elsüllyedt óceánjáró társa

Fotó: MTI/AP

Az Indiai-óceánon meghibásodott olasz hajó, a Costa Allegra a szerda estére tervezett partot érés helyett csütörtök reggel érkezik a Seychelles-szigetekre – jelentette be a Costa Crociere genovai hajótársaság, melynek műszaki szakértői már a hajón vizsgálják a hétfőn keletkezett tűz okait. Az óceánjárót a Trevignon francia halászhajó húzza, a partot érést az erős tengeráramlatok késleltetik.

Mindent megteszünk a kellemetlenség minél gyorsabb megszüntetésére. A hajóval folyamatos a kapcsolattartás, az utasok jól vannak, senki sem sérült meg és értesülnek a fejleményekről – hangoztatta a hajótársaság közleménye. Genovából a Costa Crocierének ugyanaz a válságstábja kezeli a helyzetet, melynek tagjai ellen a cég egy másik hajójának, a Costa Concordiának januári zátonyra futása ügyében az olasz ügyészség vádat emelt – írta a Corriere della Sera napilap.

A Costa Allegrán tartózkodó 1049 ember az indiai tengerészet helikopterének felvételei szerint az óceánjáró fedélzetén, a szabad ég alatt tölti a nap nagy részét, mivel a hajó belsejében az áramszünet miatt fülledt a levegő. Partra érkezésük után a hajón lévők orvosi ellátást kapnak, a Costa Crociere már négyszáz szálláshelyet és hatszáz repülőhelyet biztosított számukra.

Az olasz sajtó genovai tudósításai szerint a Costa Crociere dolgozói a társaság jövőjéért aggódnak. Az újságok úgy fogalmaztak, hogy a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia tragédiája után (itt 32-en haltak meg) a Costa Allegra balesete halálos csapást mért a hajótársaságra. A Costa Crocierét birtokló amerikai Carnivallal szemben pedig milliós kártérítési perek indultak. Pierluigi Foschi, a Costa Crociere elnöke azt válaszolta, hogy a társaság anyagi helyzete szilárd és nem megy csődbe. A Costa Crociere a héten avatja fel legújabb óceánjáróját.