Párbeszéd a Gyulai Húskombinát jövőjéről

A Gyulai Húskombinát konszolidálásának ügyében tárgyalt Fazekas Sándor tárcavezető Lázár János fideszes frakcióvezetővel és Kovács József gyulai országgyűlési képviselővel a Vidékfejlesztési Minisztériumban.

A patinás húsipari vállalatot is megviselte a gazdasági válság és a lecsökkent élelmiszerfogyasztás. A miniszter kiemelt figyelmet fordít a nemzeti ellátásban és a márkavédelemben fontos szerepet betöltő magyar cégekre.
Lázár János frakcióvezető már a Parlamentben is szólt a Gyulai Húskombinát gondjairól, a tárca segítségét kérve megerősítése érdekében. Kovács József képviselő személyes tapasztalatairól számolt be Fazekas Sándornak az ötszáz főt foglalkoztató nagyüzem helyzetelemzésekor. A képviselő dokumentumokkal szolgál a tárgyalásokhoz, segítséget nyújt a tárca és a vállalat közötti együttműködéshez.

 

Fotó: VM Sajtóiroda

 

 

Az 1868-as alapítású cég hazánk legrégebbi húsipari vállalkozása, nemzetközileg elismert, kiváló minőségű termékeket állít elő. Eredetvédett a gyulai és a csabai kolbász, a gyulai májas Magyar Termék-nagydíjas készítmény. Évi 12 ezer tonna feldolgozott élelmiszer hagyja el a kombinátot, jelentős az exportjuk, számos hazai beszállító is érdekelt működésében.

A Gyulai Húskombinát jövője érdekében elindult párbeszéd része annak a stratégiának, amely kész állami segítséget nyújtani a magas minőséget előállító tradicionális vállalkozásoknak.