Szervezettt kampány folyik a tüntetők lejáratására

Szíriai újságíró: szervezettt kampány folyik a tüntetők lejáratására

 Szervezett kampány zajlik a szíriai állami médiában a demokráciát követelő tüntetők lejáratására Hani al-Malaszi, a szíriai tévé egykori munkatársa szerint – írta internetes oldalán az al-Arabíja hírcsatorna hétfőn.

Malaszi, aki nemrég mondott fel és távozott Szíriából, azt mondta, hogy az állami média bűntárs az ártatlanok meggyilkolásában.
A volt bemondó szerint „a szíriai média súlyos hibát követett el, amikor úgy döntött: a kormány oldalára áll, ahelyett, hogy az emberek szócsöve lett volna”.
A férfi saját bevallása szerint azért döntött a távozás mellett, mert nem akarta tovább becsapni az embereket, és meg akarta adni a tiszteletet hallgatóságának, illetve a mártíroknak.
Malaszi elmondta: az állami média azt sulykolja az emberekbe, hogy a forradalom a külföld és az iszlamisták összeesküvésének terméke. „Az ellenzék minden tagját árulónak mutattuk be, és terroristákat csináltunk a mártírokból” – tette hozzá.
A tévés úgy véli, hogy az emberek többsége, köztük az állami médiában dolgozók sem hisznek a szerinte az összeomlás szélén álló kormány propagandájának.
„Az állami médiában dolgozó szíriaiaknak mindössze 10 százaléka hiszi el a propagandát. A másik 10 százalék a néppel szimpatizál, míg a többiek hallgatnak, mivel féltik az életüket, és nem akarják elveszíteni munkahelyüket” – állította.

english.alarabiya.net/articles/2012/02/13/194395.html