Magyarország nyitott az arab világ felé

Orbán Viktor a libanoni miniszterelnökkel tárgyalt
Nadzsíb Mikáti libanoni miniszterelnök és Orbán Viktor kormányfő csütörtöki bejrúti megbeszélésein egyetértett a gazdasági együttműködés szorosabbra fűzésének fontosságában – közölte a magyar miniszterelnök szóvivője .

A közeljövőben ezért két magyar gazdasági delegáció is az arab országba látogat – olvasható Szijjártó Péter közleményében.
A szóvivő tájékoztatása szerint a küldöttségek már konkrétan tárgyalhatnak a befektetések ösztönzésének és támogatásának módjáról. Orbán Viktor világossá tette, hogy Magyarország nyitott az arab világ felé – olvasható a közleményben.
A szóvivő beszámolt arról, hogy a magyar miniszterelnök hivatalos budapesti látogatásra hívta libanoni kollégáját. Nadzsíb Mikáti ismertette, hogy az arab világ most elsősorban a gazdaságban és az oktatásban vár segítséget Európától. Orbán Viktor közbenjárást ígért a libanoni miniszterelnöknek – áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy Nadzsíb Mikáti az arab tavasz fejleményeiről is tájékoztatta a magyar kormányfőt. Orbán Viktor csütörtökön érkezett kétnapos látogatásra a libanoni fővárosba. Szijjártó Péter korábbi tájékoztatása szerint a magyar kormányfő látogatást tesz Michel Szulejman államfőnél és Nabih Berri parlamenti elnöknél is, és részt vesz a több mint száz európai, dél-amerikai, afrikai és az arab világhoz tartozó pártot tömörítő Demokratikus Centrumpártok Internacionáléja (korábbi nevén Kereszténydemokrata Internacionálé) végrehajtó bizottsági ülésén. Pénteken a miniszterelnök felszólal a Változás az arab világban: demokrácia és pluralizmus című konferencián.