Fűzőtlen cipővel vezekel

Fűzőtlen cipővel vezekel egy indiai miniszter, amiért hagyta bekötni

Fűző nélkül hordja cipőjét ezentúl egy indiai szövetségi állam minisztere, így vezekel azért, hogy hagyta egy fiúnak megkötni a cipőjét nyilvánosság előtt.

Gaúri Sankár Biszen orvosi javallatra maga nem kötötte be a lábbelit, mivel nemrégiben szívműtéten esett át, és eltanácsolták attól, hogy mélyre hajoljon. A rendezvény emelvényén kibomlott cipőfűzőkkel ült, egy fiú pedig észrevette ezt, és készségesen bekötötte, még mielőtt elkezdődött az esemény.
Biszen elmondása szerint a gyerek egy barátja fia, sőt rokoni kapcsolatban is állnak egymással, azonos kaszthoz tartoznak, és a gyerek tudott az orvosi tilalomról. A miniszter politikai riválisai azonban azt állítják, hogy egy helybéli törzs vadidegen szülötte kötötte meg a fűzőt, és az egész rendkívül visszataszító, megalázó volt.
Biszen a botrány hatására bocsánatot kért, és közölte, hogy a jövőben nem hord fűzős cipőt – adta hírül BBC brit sajtóorgánum.
A politikai fórumról beszámoltak az indiai tévék, bemutatva magát a cipőfűzést is. A The Daily Telegraph című brit lap szerint a fiú később is felbukkant a felvételeken, amint újra beköti a miniszter cipőjét, miközben a politikus helyi elöljárókkal beszélget.