Izraeli ügyvéd képviseli Moammer Kadhafi lányát

Moammer Kadhafi halálának azonnal kivizsgálását követeli a Nemzetközi Büntetőbíróságtól az az izraeli ügyvéd, akit volt líbiai vezető lánya bízott meg. Aisa Kadhafi a jelenlegi líbiai kormány elleni felkelésre szólította fel honfitársait.

Egy izraeli ügyvédet bízott meg Moammer Kadhafi volt líbiai vezető lánya azzal, hogy a nemzetközi büntetőbírósághoz forduljon apja halálának a kivizsgálása ügyében. Aisa Kadhafi augusztusban, még apja elfogása és megölése előtt elmenekült Líbiából. Azt állítja, hogy Kadhafi megöléséről, valamint a holttestéről készül felvételek súlyos érzelmi megrázkódtatást okoztak neki.

Nick Kaufman ügyvéd azonnali vizsgálatot követelt az ügyben a Nemzetközi Büntetőbíróság ügyészétől, Jose Luis Moreno-Ocampótól. Az ügyvéd szerint a jelenlegi líbiai kormánynak nem áll szándékában Kadhafi halálának a kivizsgálása, és az eszközei sincsenek meg ehhez.

Moammer Kadhafit október 20-án fogták el és ölték meg a felkelők Szirt közelében. A holttestét az utcán vonszolták, majd hat napig tárolták egy miszrátai hűtőházban, ahol több ezer líbiai nézhette meg a temetése előtt. Algériába menekült lánya most felkelésre szólította fel a líbiaiakat a kormány ellen, azzal biztatva őket, hogy az apja még mindig köztük van, még akkor is, ha nem hallják a hangját.

 A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
origo.hu/nagyvilag/20111229-izraeli-ugyved-kepviseli-moammer-kadhafi-lanyat.html