A magyar festészet kitört a múzeumból

’Virág Judit Art Collection’ néven egy fehér foltot tüntet el a neves Galéria az igényes művészeti tárgyak piacáról.

Virág Judit négyféle kollekciója – asztali, design, selyem és táska – a magyar festészet legszebb motívumaira épül. Immáron a magyar festészet is megjelenik mindennapi fontos tárgyakon, ami a világ nagy múzeumaiban már régóta gyakorlat. A magyar múzeum-shopok kínálata eddig nem ismerte ezt a műfajt, így a kollekció komoly hiányt pótol. A kollekció léte, a magyar festészet dicsérete mellett, tehetséges magyar ipar- és tervező grafikusművészeket, valamint kiváló magyar gyártókat juttat lehetőséghez.

Miért zárjuk be a magyar festészet remekeit albumokba és múzeumok falai közé? A magyar festmények nemcsak a falakon hatnak! Aki szereti a képeket, az szívesen látja viszont kedvenc festményeit, kedvelt motívumait mindennapi használati tárgyain is, amint ez a világ nagy múzeumaiból már régóta ismerős gyakorlat. Végre a magyar festészet motívumai is megszépítik a mindennapjainkat.

Egyelőre Mednyászky László, Korniss Dezső, Scheiber Hugó, Kádár Béla, Vaszary János, Frank Frigyes, Gyarmathy Tihamér, Czigány Dezső válogatott képei szolgáltatják az alapmotívumokat az igényes, iparművészek által készített használati tárgyakon.

A magyar kollekció limitált számban és szériában készül, ugyanakkor tehetséges fiatal ipar- és képzőművészek jutnak általa megrendelésekhez. Partnerként és alkotótársként Virág Judit a TheBétaVersion ismert és tehetséges iparművész teamjét nyerte meg, a grafikai munka oroszlán része a Komo Group munkáját dicséri. További fontos partner az Alföldi Porcelángyár, mely a világon egyedülállóan tiszta porcelánt készít, munkája világszínvonalú.

A Virág Judit Art Collection minden darabját tanúsítvány kíséri, mely az eredet és a minőségi ismérvek mellett információt és leírást is tartalmaz az adott festőről és a motívumot szolgáltató remekművekről. Így az érdeklődők önkéntelenül is gazdagítani fogják ismereteiket a magyar képzőművészetről.

Az alkalmazott művészeti kollekció által a magyar festészet remekei sokkal szélesebb körhöz jutnak el, s teszik otthonossá képzőművészetünk ismert és fontos motívumait.

Az asztali kollekció: mokkás, capuccinos, teás és tálcakészletből áll, Scheiber Hugó, Korniss Dezső, Kádár Béla, Mednyánszky László és Czigány Dezső művei alapján. A bőr-, laptop- és piperetáskák Korniss Dezső, Vaszary János, Gyarmathy Tihamér, Frank Frigyes, Tihanyi Lajos motívumait hordozzák. A selyemsálak Scheiber, Frank, Vaszary, Gyarmathy és Kádár festményeket idéznek, míg a karkötőket az összes felsorolt festő művei díszítik. A motívumok, a festők és a tárgyak köre folyamatosan bővülni fog.