Öngyilkos merénylet Algériában 18 halott

A ramadán vacsora idején robbantoták fel magukat az algír iszlámisták – 18 halott

Öngyilkos merénylet történt péntek este Algériában egy katonai akadémiánál. A támadás következtében 18 ember vesztette életét, több tucatnyian pedig megsebesültek.

Az Algírtól 100 kilométerre nyugatra fekvő Cherchell városban két öngyilkos merénylő a katonai akadémia tiszti étkezdéjének bejáratánál repítette levegőbe magát este fél nyolckor, néhány perccel a böjttörő étkezés megkezdése után – közölte az el-Vatan című újság internetes oldalán.

Kórházi források tájékoztatása szerint tizenhat katona és két civil vesztette életét.

Az algériai hatóságok, amelyek általában nagyon óvatosan és csak alaposan megszűrve adagolják az információkat az ilyen típusú eseményekről, hivatalosan nem erősítették meg ezeket az értesüléseket.

Abdelaziz Buteflika államfő nemzeti megbékélési politikájának dacára Algériában nem szűntek meg a merényletek, bár a 2000-es években sok iszlamista letette a fegyvert, miután kegyelmet kapott. A szent háborút hirdető iszlamisták előszeretettel hajtanak végre támadásokat a ramadán, a muzulmán böjti hónap alatt. Így augusztus eleje óta a szokottnál jóval több merényletet követtek el az Algírtól keletre fekvő Kabíliában, s minden egyes alkalommal a rendfenntartó erők voltak a célpontok.