Az izraeli hadsereg szerint összehangolt támadás történt

Az izraeli hadsereg szerint összehangolt támadás történt: gépfegyverrel, pokolgéppel, aknavetővel, majd páncéltörő lövedékkel támadtak izraeli járműveket. A mentőszolgálat szerint 6 civil vesztette életét a terrortámadásban, a miniszterelnök szóvivője pedig 7 terrorista haláláról számolt be, a Jerusalem Post úgy tudja, 33 ember megsebesült.
Fegyveresek nyitottak tüzet egy izraeli buszra, amely az egyiptomi határ mellett közlekedett. A támadásban izraeli források szerint legalább 33 ember megsebesült. A támadásra az izraeli nyaralóváros, a Vörös tenger partján fekvő Eilat mellett került sor. Az Izraeli rádió szerint a támadók gépfegyverekből nyitottak tüzet az utasokra.

A fegyveresek vélhetően a határ egyiptomi oldaláról vették tűz alá az izraeli Egged társaság távolsági járatát, azt követően, hogy a jármű észak felé tartva elhagyta Eilátot – közölte az AFP hírügynökség. A helyszínre kiérkező izraeli mentőalakulatok ellátták a sebesülteket, akik közül öten közepesen súlyos sérüléseket szenvedtek.

Az izraeli hadsereg szerint három lépcsős támadásra került sor. Ennek az első hulláma volt a busz elleni golyózápor. Ezt követően pár perccel egy izraeli katonai járőr mellett robbantottak fel egy pokolgépet a terroristák az egyiptomi határ közelében, majd aknavetőből kezdtek el tüzelni izraeli területekre. A hadsereg szerint a támadást követően a terroristák helyszínt változtattak, ahonnan egy másik gépjárműre is tüzet nyitottak – páncéltörő rakétával. Az utóbbi támadásban is több ember megsebesült. Egy izraeli katonatiszt szerint „koordinált támadás történt” – mint mondta: lehetséges, hogy több terrorista sejt összehangolt merényletéről van szó.

Nem sokkal a támadást követően, a miniszterelnöki hivatal szóvivője, Ofir Gendelman Twitter üzenetben közölte: izraeli kommandósok likvidálták a támadásért felelős terroristákat.

Izrael és Egyiptom között nincsen teljesen kész a határkerítés, ezért több helyen vannak olyan szakaszok, ahol terroristák hatolhatnak be a Sínai-félsziget felől.