Fellegi Tamás fogadta Hu Chunhuát,

 a fiatal kínai politikus generáció egyik legbefolyásosabb tagját

 


Fellegi Tamás fogadta Hu Chunhuát, a fiatal kínai politikus generáció egyik legbefolyásosabb tagját

 

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos hivatalában fogadta Hu Chunhuát, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának tagját, a Belső-Mongólia Autonóm Terület Állandó Bizottságának elnökét 2011. május 18-án, Budapesten.

 

A kínai politikus hivatalos magyarországi látogatásának záró napján találkozott Fellegi Tamás miniszterrel. A megbeszélés is része volt annak a fejlesztési folyamatnak, amely a kétoldalú gazdasági kapcsolatok kölcsönös élénkítése mellett már a konkrét üzleti kapcsolatok építését ösztönzi. A felek információt cseréltek a két térség befektetési környezetéről, kölcsönösen bemutatták azokat az iparágakat, amelyek termékeikkel eredményesen jelenhetnek meg a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokban.

 

A közös célokról és teendőkről folytatott tárgyalást értékelve Fellegi Tamás megerősítette: a nyitott és pozitív hangvételű egyeztetés tovább növeli annak az esélyét, hogy konkrét eredményekkel zárulhasson a nyár elején Magyarországon tervezett kormányközi vegyes bizottsági ülés.

 

A szűk körű megbeszélés előtt Mendelényi Dániel, a magyar-kínai kormánybiztosság vezetője magyar vállalatok és vállalkozói szövetségek képviselőinek társaságában találkozott a kínai delegáció tagjaival. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban lezajlott mindkét tárgyaláson jelen volt Gao Jian, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.