Nem merülhetnek máris feledésbe az EU 2020-as célkitűzések!

 

 

Az Európai Tanács következő ülésén


Nem merülhetnek máris feledésbe az EU 2020-as célkitűzések!

 

dr. Gurmai Zita

„Az Európai Tanács következő ülésén óriási jelentőségű döntéseket kell meghozniuk a tagállamoknak a gazdaság stabilitása érdekében, azonban ez nem szoríthatja háttérbe az Európa 2020 stratégia megvalósítását” – hangsúlyozta dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő a csütörtöki plenáris vitához benyújtott írásbeli hozzászólásában.

 

„Mindannyian tudjuk, hogy Európa gazdasági növekedésének kulcsát a foglalkoztatottsági szint növekedése jelenti. Ezt tükrözi az Európa 2020 stratégia, amely a foglalkoztatottsági mutatók 75 százalékra emelését tűzte ki célul az évtized végére” – emlékeztetett az európai parlamenti képviselő. Gurmai Zita hozzátette: „közismert, hogy ez csak a nők munkaerő-piaci részvételi arányának jelentős javítása mellett képzelhető el. Az utóbbi hónapokban kétségkívül előtérbe került a gazdasági kormányzás kialakítását és a tagállamok gazdasági stabilitását célzó törekvések, azonban fontos, hogy az EU 2020 stratégia megvalósítása is zavartalanul haladjon” – véli az EP-képviselő.

 

„Az Európai Unió intézményeinek és a tagállamainak éppen ezért továbbra is ambiciózusnak és határozottnak kell maradniuk foglalkoztatáspolitikai és a többi EU 2020-as célkitűzés megvalósításában” – zárta hozzászólását Gurmai Zita.