Megszólalt Joav Blum: ”A politikai harcok áldozata lettem”

A sukorói kaszinó-beruházás izraeli befektetője szerint hajtóvadászat folyik ellene


A sukorói kaszinó-beruházás izraeli befektetője szerint hajtóvadászat folyik ellene és a magyar politikai harcok áldozata lett. Joav Blum blogjában azt írta: Alkotmánybírósághoz fordul, azzal a kéréssel, hogy az ellene indult vádaskodást nyilvánítsák jogtalannak és alkotmányellenesnek. A King ’s city beruházója azt írta: a két éve tartó brutális lejárató kampány miatt gondolta úgy, hogy nem hallgathat tovább. „Az ellenem felhozott vád, miszerint nem a bejelentett és bejegyzett lakcímemen laktam a bejelentés időpontjában, nevetséges. Ez a vád Magyarországon példátlan, rajtam kívül még senkivel szemben nem éltek vele tudomásom szerint. Ez nem helyénvaló egy demokratikus társadalomban. Több százezer magyar állampolgár nem él a bejelentett lakcímén, ők mégsem szembesülnek büntetőeljárással emiatt” – írta. Ezért az Alkotmánybírósághoz fordul azzal a kéréssel, hogy ezt a vádaskodást nyilvánítsák jogtalannak és alkotmányellenesnek.
Mint írja: nagyon szomorú, hogy politikai nyerészkedés tesz tönkre egy ilyen hatalmas beruházást, amely több ezer magyar állampolgár számára jelentett volna biztos megélhetést és kiemelkedő adóbevételt a magyar állam számára.
Emlékeztet, hogy üzleti tevékenységét több mint huszonöt éve folytatja az etika és tisztesség legmagasabb szintű követelményeit betartva. Sehol és soha nem keveredett bele semmiféle botrányba, amint azt hamisan állítja róla Budai Gyula. „Jelenleg koholmányok és valótlan állítások alapján próbálnak lejáratni. Jó hírnevem a legértékesebb vagyonom és védeni fogom minden jogi eszközzel” – írja.
„Nem titok, hogy az utóbbi hónapokban egészségi problémákkal küszködök, de amint meggyógyulok, Magyarországra utazom, ahol személyesen fogom folytatni a küzdelmet alapvető jogaimért. Szeretném újra hangsúlyozni, hogy cselekedeteim mindig a törvényeknek megfelelőek voltak és lesznek” – írja blogjában Joav Blum.
(Klubrádió)