Az érem másik oldala DÁN OFRY

Eredményes esztendőt zárt le Izrael a hét végén befejeződött 2010 évben.


 A Szochnut és az érintett korfmányhivatal feljegyzései szerint a polgári évben ugyanis több, mint 19 ezer új olé érkezett az országba.
A statisztikusok nyelvén ez azt jelenti, hogy ebben az évben, smitúl most ׳ búcsúztunk el, 16 százalékkal emelkedett az olék száma a korábbi, 2009. évvel szemben.
Határozott, pozitív jelenség az. ország életében. A zsidó nép változatlan szeretetének, bizalmának a jele a sokrétű problémákkal terhes zsidó állammal kapcsolatban.
És van még egy szintén biztató jelenség a polgári esztendő fináléjával kapcsolatban. Kiderült ugyanis, hogy a sokat hangoztatott gazdasági világválság ellenére a kicsi Izrael változatlan vonzerővel bír a külföld, a gálut zsidósága szemében. | A bizonyíték?
Olvassák el a mai számunk más oldalán található adatokat az izraeli idegenforgalom | alakulásáról és máris megmelegedik a szív a számok láttán. Arról van szó, hogy az 1 idén, a világon érezhető pénzügyi válság ellenére is, nem kevesebb, mint 3.45 millió turista érkezett a Szentföldre, a Bbiblia országába.
Ezt úgy kommentálták a számok emberei, hogy a kicsiny Izrael sikeresen, nagyon sikeresen állta meg a helyét a nagy vonzerejű | klasszikus túrista-országokkal szemben és 14 százalékos emelkedést regisztrált idegenforgalmában.
Más szavakkal: Izrael még mindig vonzza a turistákat.

DÁN OFRY