Mashkavicot ki kell rúgni, amennyiben kiderül,

hogy szerepe volt a szex-buli fiaskóban

 

 

 

 

 

 

 

.

 


A zsidó milliárdos egyre nagyobb bajban

 

A zsidó kongresszus egyes tagjai szerint Mashkavicot ki kell rúgni, amennyiben kiderül, hogy szerepe volt a szex-buli fiaskóban

 

Riport: Az Eurázsiai Zsidó Kongresszus alapítója Törökország atyának jacht orgiáján volt. Letartóztatták, majd kiengedték

 

Eldad Beck, berlini tudósítónk tollából

 

Alexander Mashkovic kazah-izraeli milliárdos részvételének ügye a modern Törökország alapítójának hajóján tartott orgia-botrányban fordulatot tesz: a történet bennfentesei szerint Mashkovic maga is a luxushajó fedélzetén volt, ahol le is tartóztatták.

 

Pár nappal ezelőtt került napvilágra az a hír, mely szerint Mashkavic, az Eurázsiai Zsidó Kongresszus alapítója és a Nemzetközi Zsidó Kongresszus tagja részt vett Mustafa Kemal Atatürk történelmi jachtjának kibérlésében. A török média szerint Mashkavic öt napra bérelte ki a hajót, ez idő alatt a fedélzeten üzletemberek és politikusok örömlányokkal – köztük néhány orosz és ukrán kiskorú – tartottak hatalmas orgiákat a hajón. Mivel ez a fajta tevékenység Atatürk nevének bemocskolását jelenti, így törvény által büntetendő, és az ügy hatalmas port kavart Törökországban.

Közelállók azt állítják, hogy az eddig napvilágra került információkkal ellentétben magát Mashkovicot is a hajó fedélzetén tartott razzia során tartóztatták le. A források szerint a letartóztatást követően Mashkovic felbérelt egy törökországi ügyvédi irodát, majd óvadék ellenében kiengedték. Ezt egyelőre hivatalosan nem igazolták. Mashkovic szóvivőjét tegnap nem lehetett elérni, egyik bennfentese, Haim Ben Yaakov, az Eurázsiai Zsidó Kongresszus egyik tagja azt nyilatkozta a Yediot Achronotnak, hogy semmilyen információval nem tud szolgálni.

Emellett a Nemzetközi Zsidó Kongresszus vezetői minél gyorsabban kérik az ügy tisztázását, azaz milyen része volt tulajdonképpen Mashkavicnak a történetben. A nevüket kívánni nem óhajtó felsőbb vezetők szerint, amennyiben igazak a híresztelések Mashkovic, a hajón történt eseményekben vállalt szerepét illetően, úgy azonnal hatállyal ki kell rúgni a különböző zsidó szervezetekből és a kongresszusból. A 3,5 milliárdos vagyonú Mashkovic hagyománytisztelő zsidóként ismert, különböző zsidó szervezetek nagy adományozója. A Nemzetközi Zsidó Kongresszus szóvivője, Betty Aharonberg azt nyilatkozta a Yediot Achronomtnak: „nem vagyunk hajlandóak reagálni a hírekre, hiszen a kongresszusnak ehhez semmi köze, tényeket még nem tudunk, így túl korai lenne bármit is mondani.”

Időközben a török média részleteket is közölt a hajón történt rendőrségi razziáról. Eszerint a hajó fedélzetén közép-ázsiai üzletemberek és politikusok, és nem az eredeti híresztelések szerinti, török üzletemberek voltak. Szerintük az érintettek között ott van az orosz-zsidó üzletember, Telman Ismialov is, egy kazah-amerikai üzletember és a kazah kormány egyik nagyrangú ügyvédje is.

 

BreuerPress-info