Harmincegy ország diákjai a Hungarológiai Nyári Egyetemen

Harmincegy  országból 90 hallgató ismerkedik a magyar nyelvvel és kultúrával a Hungarológiai Nyári Egyetemen

 


Az Európai Unió 15 tagállamából, továbbá Dél-Koreából, Egyiptomból, Mongóliából, Indonéziából, Tajvanról, Vietnamból, Japánból, Jemenből és az Egyesült Államokból érkezett diákok a Magyar Ösztöndíj Bizottság támogatásával vesznek részt a négyhetes programon. Magyarul tanulnak, s ismerkednek Magyarországgal és az ország kultúrájával – közölték a szervezők pénteken sajtótájékoztatón Székesfehérváron.
Mint Garay Melinda, a Balassi Intézet tanszékvezető programigazgatója elmondta, a program keretében a hallgatók a nyelvi képzés mellett előadásokat hallgatnak, s kulturális programokon vesznek részt.
Megismerkednek a magyar történelemmel, ismereteket szereznek az irodalom, a zene, a képzőművészet és a filmművészet, valamint a gasztronómia területéről. A hungarológiai előadásokhoz kapcsolódva városnézéseken vesznek részt, egyebek között ellátogatnak a Balatonra, Veszprémbe, Szentendrére és bortúra is szerepel a programok között.
A Kodolányi János Főiskola TáncolKodó Néptánc Együttese pedig táncházban, néptáncbemutatón látja vendégül a hallgatókat.
A programok Budapesten és Székesfehérváron zajlanak. Az oktatás angol nyelven, a hallgatók nyelvismereti fokának megfelelő szinteken folyik, azok számára pedig, akik valamilyen szinten már beszélik a magyar nyelvet, magyar nyelvű előadásokat is tartanak – tájékoztatott Hoffmann Orsolya, a Kodolányi János Főiskola munkatársa.
A nyári egyetem augusztus 13-án fejeződik be.

 

MTI / BreuerPress