Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter

Két napos bemutatkozó látogatásra Brüsszelbe utazott
 


Két napos bemutatkozó látogatásra Brüsszelbe utazott
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter
 
2011. január 1-jétől fél éven keresztül Magyarország látja el az Európai Unió soros elnöki tisztét. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter 2010. július 12-13-án az elnökségre történő felkészülés jegyében, bemutatkozó látogatásra utazik Brüsszelbe.
 
A miniszter brüsszeli tartózkodása során találkozik több európai tisztségviselővel, köztük Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztossal, Neelie Kroes digitális politikáért felelős biztossal, Johannes Hahn regionális politikáért felelős biztossal, valamint Siim Kallas, közlekedésért felelős európai biztossal is. A találkozók alkalmat nyújtanak arra, hogy a felek kölcsönösen bemutatkozzanak, illetve megbeszéljék az egyes szakterületeken felmerülő fontosabb ügyeket és a magyar elnökség alatt várható témákat.
 
Fellegi Tamás kint tartózkodása során találkozik majd Danuta Hübnerrel, az Európai Parlament regionális politikáért felelős bizottságának elnökével és Klaus Gretschmannal a Tanács versenyképességért, belső piacért, gazdasági és ipar politikáért, vámokért, az információs társadalom és telekommunikációért, kutatásért, energiáért és közlekedésért felelős főigazgatójával.
 
A két napos látogatás során a tárcavezető részt vesz az Európai Parlament több bizottságának ülésén is. Az ipar, kutatás és energiaügyekért felelős bizottság ülésén, valamint a regionális fejlesztésért felelős bizottság ülésén a felszólalók a belga elnökség programját ismertetik, míg a közlekedésért és idegenforgalomért felelős bizottságban a spanyol elnökség beszámolója is elhangzik majd.
 
Az út lehetőséget teremt a tárcavezetőnek arra, hogy megismerkedjen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkáját szakdiplomataként segítő szakemberekkel, kötetlen beszélgetés során felvázolja nekik szakmai elképzeléseit és a soros elnökséghez kapcsolódó tárcafeladatokat.