Befejezéséhez közeledik az Elektronikus Közigazgatási Tudásportál

 Európai Unió támogatásával

 


Befejezéséhez közeledik az Elektronikus Közigazgatási Tudásportál kialakítása az Európai Unió támogatásával

Befejezéséhez közeledik az Elektronikus Közigazgatási Tudásportál kialakítása – jelentette be 2010. március 23-án dr. Kópiás Bence, a Miniszterelnöki Hivatal főosztályvezető-helyettese. A létrejövő Elektronikus Közigazgatási Tudásportál csak nevében „portál”: a hagyományos honlap funkciók mellett további interaktív és web 2.0 szolgáltatásokat nyújt majd felhasználói számára, mint az e-learning, e-tanácsadás az intézmények e-közigazgatási és e-közszolgáltatási fejlesztéseihez, navigációs és felhasználóbarát keresési lehetőségek a többdimenziós szakértői tudástérképen.

 

Az E-közigazgatási Tudásportál projekt egyik eredménye egy olyan interaktív tudásbázis lesz, amely a strukturáltan gyűjtött, rendszerezett és a Tudásportálon megjelenített információk, valamint a hazai és nemzetközi tapasztalatok, trendek, stratégiák folyamatos nyomon követése által megszerzett tudás felhasználásával támogatja, hogy a hazai közigazgatásban átgondolt, országosan és nemzetközileg is összehangolt, interoperábilis fejlesztések jöjjenek létre.

A projekt célja, hogy feltárja és elérhetővé tegye a központi és a helyi közigazgatás intézményeiben már meglévő e-közszolgáltatásokkal összefüggő szakmai információkat és tudásbázisokat. A projekt nyomon követi és közzéteszi az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) és az Államreform Operatív Program (ÁROP) projektjei során létrejövő új ismereteket és megoldásokat, bemutatja a hazai és külföldi ún. „legjobb gyakorlatokat” is.

Az E-közigazgatási Tudásportál egyik kiegészítő funkciójaként olyan e-tananyagokat tesz majd hozzáférhetővé felhasználói számára, amelyek közvetítik a köztisztviselők felé az e-közigazgatási alapismereteket és összefüggéseket.

Az Elektronikus Közigazgatási Tudásportál az Európai Unió Európai Szociális Alapja és a magyar kormány társfinanszírozásával valósul meg bruttó 145,8 millió forint értékben, a projekt 2010. márciusában fejeződik be.

BreuerPress-info