Purim – Jótékonysági Bál Budapesten

A Purimhoz kapcsolódva rendezi meg idei jótékonysági bálját a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike). A már hagyományos rendezvényen adják át a Magyar Zsidó Kultúráért és a Magyar Zsidó Oktatásért díjakat.


Purim – Jótékonysági Bál Budapesten – mindent szabad, ami vidámság

2010. február 27-én, szombaton este 8 órától éjfélig.

A résztvevők az idén húsz esztendős Lauder Iskola rászoruló tehetséges diákjait is támogatják az ötfogásos vacsora árával.

A rendszerváltás utáni első önkéntes zsidó civil szervezet társasági rendezvényének, amelyet idén a legvidámabb zsidó ünnep, a purim köré szerveznek, a mottója: „Mindent szabad, ami vidámság!”.

Az est folyamán adják át a Mazsike vezetői a Magyar Zsidó Kultúráért, valamint a Várhegyi György nevét viselő, Magyar Zsidó Oktatásért díjakat.

A Magyar Zsidó Kultúráért díjat eddig többek között filmrendezők, írók, tudósok, zenészek, fotó- és balettművészek vehették át: Jancsó Miklós, Kertész Imre, Markó Iván, Szabó István, Komoróczy Géza, Féner Tamás, Fehér László, Spiró György, Jávori Ferenc, Glatz Ferenc, Perczel Anna.

A Várhegyi György – A Magyar Zsidó Oktatásért kitüntetéseket pedig azok a pedagógusok, kutatók, tudósok kapták meg, akik rengeteget tettek azért, hogy az oktatás során erősödjön a zsidó identitástudat, és felvirágozzanak az oktatási intézmények. Eddig Haas Judit, Klein Judit, Fritz Zsuzsanna, Kardos Ágnes, Fischer Miklósné, Balla Margit, Szeszler Anna, Schweitzer József, Heller Ágnes, Gyárfás Katalin és Kovács András részesült az elismerésekben.

A jó hangulatról a Madarak házibuli-zenekar gondoskodik, és Gellérfi Gyula bárzongorista is játszik az est folyamán.

 

Forrás: mazsike.hu

MTI (OS)/BreuerPress info