Izrael és Ámosz Oz a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége

 Izrael lesz a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége,


Izrael és Ámosz Oz a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége

Izrael lesz a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, az április 22-én nyíló könyves seregszemlén a Budapest Nagydíjat Ámosz Oz izraeli író veheti majd át – tájékoztatta a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) a BPI-it.

 Az elmúlt évben a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok
újrafelvételének 20. évfordulója alkalmából a magyar könyvkultúra és a kortárs irodalom díszvendégként mutatkozhatott be a Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvvásáron. Ezt a gesztust viszonzandó a MKKE az április 22-én nyíló Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ez évi díszvendégeként Izraelt hívta meg – olvasható a szervezet közleményében.
 Magyarország legnagyobb könyves seregszemléjére a fővárosba látogat Ámosz Oz, aki a fesztivál nyitónapján veszi át a Budapest Nagydíjat.
A világhírű izraeli írónak a könyvfesztiválra új kötete is
megjelenik magyar nyelven, az Élet és halál rímei – amely eredetileg 2007-ben látott napvilágot – az Európa Kiadó gondozásában kerül a magyar közönség elé.
 A fesztivál négynapos programjában csaknem 300 kulturális és szakmai esemény szerepel. Az idei rendezvény újdonsága, hogy az új könyvek kiállítása mellett első ízben nemzetközi antikvár vásárnak is helyet ad a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.
 A seregszemle keretein belül idén is megrendezik – immár tizedik alkalommal – az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját, a kontinens legtehetségesebb fiatal prózaíróinak találkozóját.

BreuerPress /MTI