Hanuka Fesztivál a fény ünnepén

A Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központ december 12. és 17. között hagyományteremtő  Hanuka Fesztivált szervez a Budapesti Zsidó Hitközség Goldmark termében.

 


Hanuka Fesztivál  a fény ünnepén

 

A Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központ december 12. és 17. között hagyományteremtő  Hanuka Fesztivált szervez a Budapesti Zsidó Hitközség Goldmark termében.

A fény ünnepén, a jeruzsálemi templom felszentelésének emlékét őrző Hanuka napjain négy  – gyertyagyújtással egybekötött – különleges koncertet kínálnak a szervezők.

December 12-én a Judrom Gipsy Klezmer Band

 és

Klein Judit gondoskodik az ünnepi hangulatról. A Magyarország legkiválóbb roma és zsidó zenészeiből alakult együttes a cigány és zsidó zene fúziójából született dallamokat kelti életre. Klein Judit  énekművész a jiddis, ladino és héber dallamok egyik legsokoldalúbb előadója, évek óta a Judrom állandó vendég szólistája.

December 14-én Trenderli címmel rendhagyó kamarazenei programmal lép fel

Korcsolán Orsolya hegedűművész. Többek között Kreisler, Sarasate és Dvorák művek hangzanak fel. Partnerei Fekete László,

 a Dohány utcai zsinagóga főkántora és Neumark Zoltán zongoraművész.

December 15-én 20.00 órától

 

Falusi Mariann Kollektív neurózis – Könyvzene című önálló estjét láthatják, amely Kati Marton, magyar származású amerikai újságírónő könyve nyomán született .

Partnerei Szirtes Edina „Mókus”, Danis Lívia és Sárik Péter. Kilenc magyar élettörténetét mesélik el, akik kiemelkedően fontosak voltak a huszadik század történelmében, kultúrájában, művészetében.  A produkció a közelmúltban a New York-i magyar évadon is nagy sikert aratott.

December 17-én

Gerendás Péter Faludy György megzenésített verseit énekli el. A családias hangulatú koncerten ütőhangszereken Gerendás Dani,

fuvolán Gerendás Hanna játszik.

Belépőjegyek 2500.-Ft-os egységáron kaphatók az Interticket országos hálózatában és a fesztivál jegyirodájában:

1075 Budapest, Síp u. 12.

Tel.: 413-5531, 343-0420

e-mail: [email protected]

BPI-info