Együtt többek leszünk!

Összefogással a társadalmi tolerancia erősítéséért

 

 


Együtt többek leszünk!

 

 

Összefogással a társadalmi tolerancia erősítéséért

 

 

Az utóbbi időben egyre erősödő szélsőséges, kirekesztő megnyilvánulások miatt minden eddiginél fontosabbnak érezzük, hogy felhívjuk a figyelmet a társadalmi tolerancia jelentőségére és közösen tegyünk annak megerősödéséért.. Úgy gondoljuk, a többség számára természetes az egymás kultúrája megismerésének fontossága. Úgy gondoljuk, a többség számára természetes a bizalmon és egymás tiszteletén alapuló humánus együttélés.

Ezért a Zsidó Nyári Fesztivál elsők között csatlakozik a közelmúltban életre hívott Együtt többek leszünk! politikamentes civil kezdeményezéshez, amelyhez  minden európai értékrendet képviselő intézmény, cég, magánszemély és egyéb szervezet csatlakozhat.

A kezdeményezés legfontosabb célja, hogy minél szélesebb társadalmi összefogással, minél többen tiltakozzunk a társadalmi kirekesztés, a fajgyűlölet és az erőszakos, szélsőséges nézeteket képviselő csoportok ellen. Az összefogást szimbolizáló logó már felkerült fesztiválunk kiadványaira.  (mellékelten küldjük Önöknek is)

Kérjük, hogy minél hamarabb jelezzék csatlakozási szándékukat, illetve egyidejűleg küldjék el az Együtt többek leszünk! plakátján és honlapján felhasználható logójukat is.

Szeretnénk hozzájárulni ahhoz,  hogy a későbbiekben természetes önszerveződéssel minél többen csatlakozzanak  és nyilvánítsák ki minden rendelkezésükre álló eszközzel a kezdeményezés időszerűségét és fontosságát. Ezért kérjük, hogy aki teheti, levelünket és a mellékelt logót tegye ki a honlapjára, ezen kívül aki rendezvény illetve kulturális programszervezéssel foglalkozik,  az aktuális eseményekről szóló plakátokra és kiadványokra is helyezze fel a logót.

Emellett a kezdeményezés logója rákerül csuklópántra, matricára, jelvényre és pólóra egyaránt. stb.) Ezek viseléséből szeretnénk „divatot” csinálni, megkeresve élsportolókat, jól

ismert müvészeket , hogy viseljék ezeket a „divat”cikkeket, hogy érezhető, tapintható, mérhető legyen a gondolat : Együtt többek leszünk!

 

dr.Vadas Vera