Költözzön ki Izraelbe !

Gyárfás Tamás: önmagát minősítette a riportalany, aki az őt kérdező újságírót Izraelbe küldte

 


Gyárfás Tamás: önmagát minősítette a riportalany, aki az őt kérdező újságírót Izraelbe küldte

     Nem hiszem, hogy minősítenem kellene azt, ami önmagát minősíti – fogalmazott Gyárfás Tamás, a köztelevízó Nap-kelte című műsorának producere, arra reagálva, hogy a hétfői adásban Vona Gábor, a Jobbik elnöke Izraelbe küldte az őt kérdező újságírót.

    „Ha Önt annyira izgatja és foglalkoztatja a zsidókérdés, költözzön ki Izraelbe” – válaszolta Betlen Jánosnaka politikus, miután a műsorvezető azt kérdezte tőle, mit tanácsolna a Jobbik szavazótáborának: elmenjenek-e vagy sem arra a rendezvényre, amelyen egy szervezet a náci politikusról, Rudolf Hessről szeretne megemlékezni Budapesten.
    Betlen János úgy reagált: nagyon felháborította, hogy a Jobbik elnöke ezt a kijelentést tette rá.
    Arra a kérdésre, hogy terveznek-e bármilyen lépést az eset kapcsán, meghívják-e ismét a műsorba Vona Gábort, a producer azt mondta: nem tehet olyat, ami az ORTT-be, illetve a médiatörvénybe ütközik. A választások idején például kötelező érvénnyel kell meghívni a parlamentbe tartó pártokat – hívta fel a figyelmet.
    Betlen János természetesen Magyarországon marad – tette hozzá Gyárfás Tamás.
    Vona Gábor, de előtte már több, a Nap-keltében megkérdezett politikus szóvá tette, hogy az őt kérdező újságírók nem hagyják elmondani azt, amit szeretnének. Gyárfás Tamás a riporteri kérdezéstechnikával megfogalmazott felvetésekre azzal válaszolt: a Kereszttűz vitaműsor, a válaszokra kíváncsiak, s ha ezek kapcsán újabb kérdések vetődnek fel, akkor annak kell teret adni.
    „Ez nem a mikrofonállvány műfaja” – mondta Gyárfás Tamás.

BreuerPress-MTI