Olvasóligetek-hálózata

Országossá bővült a Hungarofest olvasást-népszerűsítő programja

 

 

 

 


Országossá bővült a Hungarofest olvasást-népszerűsítő programja

 

 

Július utolsó hétvégéjén a már jól megszokott helyszíneken túl új Olvasóliget nyílik Pécsett, Dunakeszin, Szentendrén és Vigántpetenden. Írók, kiadók, kávéházak tucatjai csatlakoznak ahhoz a Magyar Nyelv Éve keretében indított mozgalomhoz, amelynek célja, hogy minél többen felfedezzék, újra átéljék az olvasás örömét.

 

      Pécsett az Irodalom és Művészetek Háza a Szent István térre települ ki a könyvekkel, a dunakeszi All-in Café a Horányi rév mellett rendez be Olvasóligetet. Szentendrén az Anonymus Étterem és Galéria a Bükkös-patak hídjánál várja az olvasni vágyókat, míg Vigántpetend, a Völgytalálka Fesztivál keretében a templomdombra csábítja az érdeklődőket.

 

      Az Olvasóliget kezdeményezést a Hungarofest Nonprofit Kft. indította azzal a szándékkal, hogy 2009 szeptemberére azok is könyvet vegyenek a kezükbe, akik ezt már rég nem tették. Az olvasást-népszerűsítő program lényege, hogy országszerte olyan helyek jönnek létre, ahol az emberek ingyen leülhetnek és a helyi könyvkínálatból válogatva olvashatnak, mindezt hűs ligetekben, kényelmes fotelek és babzsákok társaságában.

 

      A Magyar Nyelv Éve keretében szervezett program minden várakozásunkat felülmúlta, hiszen a két hivatalos budapesti helyszínen kívül több tucat önkéntes is csatlakozott, így július végére az Olvasóligetek-hálózata jelen lesz szerte az országban.

 

      Értelemmel és kényelemmel várjuk továbbra is minden hétvégén az érdeklődőket a már jól  ismert helyszíneken: a Margitszigeti Holdudvar teraszán, a Szabadság-téri Hütte kávézó előtti füves területen, valamint a mozgalomhoz csatlakozott Balatonalmádi Strandkönyvtárban is.

 

BreuerPress-MCONET