A PNH feloldotta az al-Dzsazíra elleni tilalmat

A Palesztin Hatóság  közölte, hogy ismét

engedélyezi az al-Dzsazíra katari hírtelevízió

rámalláhi irodájának működését.

    


A Palesztin Hatóság feloldotta az al-Dzsazíra elleni tilalmat

A Palesztin Hatóság szombaton közölte, hogy ismét engedélyezi az al-Dzsazíra katari hírtelevízió rámalláhi irodájának működését.

    A Palesztin Hatóság szerdán függesztette fel az al-Dzsazíra működését Ciszjordániában, és jogi lépéseket tervez ellene, mert a tévé adásában azzal gyanúsították meg Mahmúd Abbász elnököt, hogy annak idején összeesküvést szőtt elődje, Jasszer Arafat megölésére.
    Szalám Fajjád palesztin kormányfő közleményben tudatta, hogy visszavonta az al-Dzsazíra irodája működésének felfüggesztését. Hozzátette: a Palesztin Hatóság bepereli a televíziót „a Palesztin Felszabadítási Szervezet és a Palesztin Nemzeti Hatóság elleni folytatólagos uszítás” miatt.
    A palesztin tájékoztatási minisztérium közleménye szerint a katari központú tévéállomás valótlanságot terjesztett, és a Jordán nyugati partját ellenőrző palesztin hatóságok ellen uszította nézőit. A minisztérium szerint nem igaz az az al-Dzsazíra által kedden sugárzott és a Fatah mozgalom egyik vezetőjének, Faruk Kadduminak tulajdonított állítás, miszerint Abbász és egy másik palesztin vezető, Mohammed Dahlán 2003-ban összeesküdött Izraellel Arafat megmérgezésére.
    Valid al-Omari, az al-Dzsazíra izraeli és palesztinai irodájának vezetője üdvözölte a szombati döntést.
    „Ez a helyes döntés. Nem lehet a médiát megakadályozni abban, hogy a munkáját végezze. Ha valami kifogásuk van ellenünk, forduljanak a bírósághoz” – szögezte le Omari.