Ecclestone napszúrást kapott?!

 Hitlert és Szaddám Husszeint éltette!

 


Ecclestone megbolondult vagy csak napszúrást kapott? Hitlert és Szaddám Husszeint éltette!
A Forma 1-et irányító Bernie Ecclestone szerint Adolf Hitler hatékony volt, s a demokrácia számos ország, így Nagy-Britannia számára nem sok jót hozott.

Ecclestone a The Times című tekintélyes brit lap szombati számának adott interjújában tette ezeket a kijelentéseket. Szavait máris bírálták egyes nagy-britanniai zsidó szervezetek, illetve a kormányon lévő Munkáspárt egyik parlamenti képviselője.
Ecclestone közölte, hogy ő jobban szereti az „erős vezetőket”, s példaként Margaret Thatcher volt brit miniszterelnököt, illetve Max Mosley-t, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökét hozva fel. Szóba hozta Hitlert is. „Feltételezem, hogy szörnyű ilyet kimondani, de Hitler – eltekintve attól, hogy hagyta magát elragadtatni, s meggyőzni olyan dolgok megtételéről, amelyekről nem tudom, valóban meg akarta-e csinálni, vagy sem – sok embert irányíthatott, s hatékony lehetett” – mondta. Egyben hozzátette: Hitler „a végén veszített, s így azután nem is volt nagyon jó diktátor”.
Ecclestone szerint a Nyugat hibát követett el, amikor megbuktatta Szaddám Huszein volt iraki elnököt. Szerinte ugyanis „ő volt az egyetlen, aki képes volt azt az országot ellenőrizni.” Ami pedig barátját, Max Mosley-t illeti, Ecclestone szerint ő jó miniszterelnök lenne. A jelenlegi és az előző brit kormányfőre utalva közölte: „mindezek az emberek, Gordon Brown-tól Tony Blairig megpróbálnak mindig mindenkinek tetszeni. Max viszont szuperül dolgozna, ő egy jó vezető.”
Mosley-t irányítási módszerei miatt sok bírálat éri, s egyesek szintén „diktátornak” tartják. Apja, Sir Oswald Mosley volt az 1931-ben létrejött, majd betiltott brit náci párt alapítója. Tavaly óriási botrányt keltett, hogy a FIA-t 1993 óta irányító brit sportvezető a News of the World című lap beszámolója szerint öt, náci kosztümbe öltözött prostituált társaságában szadomazo orgián vett részt, amelyről egy ötórás szexvideó is készült.