Tel Aviv 100 éves

A sosem alvó

közel-keleti világvárosról


Pixrael – Tel Aviv 100 éves 

Már csak öt nap, és lezárul a Pixrael on-line fotóverseny.  A pixrael.hu oldalra eddig több száz kép érkezett, még 5 napig lehet feltölteni a Tel Avivban készült fotókat. Június 20-án lezárul a jelentkezés, és kezdetét veszi a zsűrizés.

A fotópályázatot és kiállítást második alkalommal rendezi meg a Kidma Magyarország más civil szervezetekkel karöltve. A verseny most az alapításának 100. születésnapját ünneplő Tel Aviv-ra fókuszál. A szervező Kidma Zsidó Diákszervezet a sosem alvó közel-keleti világvárosról vár profi és amatőr fotókat a www.pixrael.hu oldalon.  

A pályázatra bárki jelentkezhet Tel-Avivban készült saját, digitális formátumú képeivel. Az alábbi kategóriákban tölthetik fel fotók a www.pixrael.hu oldalra: 

  • Régi-új város
  • Cool Jews
  • Kontrasztok
  • Tel-Aviv feeling
  • Mindennapok

 

A kiállítás kategóriáit a szervezők úgy választották meg, hogy a beérkező pályamunkákon át a befogadó közönség elé táruljon egy fiatal metropolisz folytonos mozgása, lüktetése a maga minden értékével, ellentmondásával és problémájával együtt. Minden pályázó kategóriánként 3 képet adhat be, és akár hosszabb-rövidebb szöveges magyarázattal is elláthatja az alkotásait.  

Minden kategóriában egy I., II., és III. díjat, valamint összesen egy különdíjat oszt ki a szakmai zsűri. A legjobb fotókkal várhatóan idén is egy szabadtéri a kiállításon ismerkedhet meg a nagyközönség. A győztes képeket 2009 július közepétől egy hónapig láthatják az érdeklődők a Gödör Klub feletti sétányon.  

A zsűri tagjai: 

Pfisztner Gábor – fotóesztéta,

Benda Iván – fotográfus,

Ritter Doron – fotográfus 
 

A pályázat célja, hogy képet adjon Tel Avivról. A Jaffo melletti homokdűnékből alig 100 év alatt Tel Aviv valódi metropolisszá, Izrael gazdasági és a kulturális központjává nőtte ki magát. Tel Aviv több, mint egy város a térképen, lakói közül sokan magyarul is beszélnek. Izgalmas plusz kötelék, hogy Tel Aviv és Budapest testvérvárosok − a Pixrael is ezt a sokrétű kapcsolatot erősíti.

Az idei pályázat nem csak hazai jelentkezőknek szól, a Pixrael több nemzetközi civil szervezet érdeklődését is felkeltette. Így a magyar verseny mellett hamarosan több európai országban is elindul a Pixrael. A külföldi pályamunkákat az adott országban zsűrizik, és állítják ki várhatóan a budapestivel egy időben.  

A nemzetközi jelleg lehetőséget ad arra, hogy minél több, egymástól akár gyökeresen eltérő nézőpontból lássuk a Tel Avivot. A kiállítás célja, hogy megmutassa, vannak testvéreink, hasonló értékekkel és kihívásokkal. 
 

A Pixraelt szervező Kidma Zsidó Diákszervezetről bővebben itt olvashatnak: www.kidma.hu. 

 

BreuerPress-MCONET