Van forgatókönyv

MSZP-kongresszus


– Lendvai: van forgatókönyv a miniszterelnök-jelölésre

    Budapest, 2009. március 21., szombat (MTI) – A párton belüli és a párton kívüli miniszterelnök-jelöltre is van forgatókönyve az MSZP-nek – mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a közszolgálati rádiónak.

    Lendvai Ildikó szerint párton belüli és párton kívüli miniszterelnök-jelöltre is van forgatókönyve az MSZP-nek, Bokros Lajos azonban biztosan nem jöhet szóba – jelentette az MR1-Kossuth Rádió Krónikája.
    A Magyar Rádiónak nyilatkozó küldöttek többsége üdvözölte a miniszterelnök bejelentését, legtöbbjük azt mondta, hogy szükséges, az ország számára fontos lépés ez. Arról azonban egyelőre még csak találgatások sincsenek, hogy ki lehet az új jelölt a miniszterelnöki tisztségre. A megkérdezett küldöttek legalább kilencven százaléka azonban elutasította Bokros Lajos személyét a posztra – tudósított a Krónika.
    Gyurcsány Ferenc miniszterelnök új kormány alakítását javasolta új kormányfő vezetésével szombaton az MSZP tisztújító kongresszusán. Ezt megelőzően a kormányfő az MTI információi szerint az MSZP elnökségének arról beszélt, hogy bizalmatlansági indítványt kezdeményez maga ellen az Országgyűlésben. Az MTI úgy tudja, hogy a miniszterelnök azzal indokolta döntését, hogy így az MSZP a többi párttal egyeztetve találhat majd egy külső személyt a hatékony válságkezeléshez.
    A kormányfői bejelentés után Bokros Lajos egy gyöngyösi eseményen újságírói kérdésre elmondta: felkérés esetén elvállalná a kormány vezetését.