A Magyar Gárda Adventi kettős keresztet állított

Kettős keresztet állított fel a Jobbik


Magyarországért Mozgalom a Magyar Gárdával közösen vasárnap Budapesten a Batthyány-örökmécsesnél az advent, az egyházi év kezdete alkalmából.

A Jobbik ötödször tartott ilyen akciót, amellyel azt akarják elérni, hogy a kereszt, „mint óriás felkiáltójel”, hirdesse vízkeresztig a karácsony valódi értelmét, Krisztus születését, egyúttal „jelentsen szálkát” azok szemében, akik az ünnepet arra használják fel, hogy az embereket pusztán fogyasztónak tekintsék, és a szeretetet az ajándék nagyságának mértékéhez hasonlítják – mondta az ökomenikus rendezvényen a párt egyházügyi kabinetjének vezetője.
Tari Attila István azt mondta: a korábbi években a Parlament előtt állították fel a keresztet, de tavaly „a rendőri önkény”, az idén pedig „a kufárok tiltották ki” őket a Kossuth térről, ezért kénytelenek a Batthyány-örökmécsesnél felállítani azt a keresztet, amit „iránytűnek szánnak összekuszált életünk háborgó tengerén”.
A fából készült kettős keresztet a Jobbik által idén életre hívott Magyar Gárda mintegy húsz tagja állította fel, és állt előtte díszőrséget, majd miután a református és a római katolikus egyház képviselője megáldotta, illetve megszentelte a jelképet, a gárdisták – őskeresztény szokást felelevenítve – általuk megfogalmazott rövid imákat olvastak fel, áldást kérve egyebek mellett a magzatokra, az édesanyákra, és az összmagyarságra.
A rendőrség által is biztosított rendezvényen a gárdisták és a szervezők mellett mintegy hetven árpádsávos és nemzeti zászlót lobogtató ember vett részt.
BPI-info