A Hamász rakétákkal lőtte Izraelt

A Hamász kedden öt rakétát lőtt ki palesztin területről egy izraeli városra, megsebesítve 17 embert, közülük egyet súlyosan. Izrael megtorlásul légicsapást mért lakatlan területekre a Gázai övezet északi részén.


A Szderot ellen elkövetett támadásban találat ért egy lakóházat és egy iskolát. Az izraeli mentők szerint a lakóházban súlyosan megsérült egy nő, fia kisebb sérüléseket szenvedett. További 15 személy sérült meg könnyebben, 13 személy pedig sokkhatás miatt szorult orvosi kezelésre.
Szderót városban hónapok óta nem sérült meg ilyen sok ember palesztin támadásban.
Három hete ez az első eset, hogy a Hamász magára vállalta egy Izrael elleni rakétatámadás elkövetését.
A Hamász fegyveres szárnya közölte, hogy a nakba, a „palesztin nemzeti katasztrófa” (Izrael állam megalakulása, a palesztin lakosok brit Palesztinából való tömeges elmenekülése) évfordulója alkalmából lőtte ki a rakétákat Izraelre, továbbá megtorlásul azért, hogy a nap folyamán egy határátkelőhelyen izraeli katonák lelőttek egy palesztin fegyverest.
A szervezet szerint a támadással egyben Izraelre kívánták ráterelni a figyelmet a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah és a Hamász fegyveresei közti, csak kedden legalább 13 halottat követelő véres harcokról.

BreuerPress-info