A BRFK lázadás előkészületeire utaló internetes anyagokat talált

Lázadás előkészületeire utaló anyagot talált több világhálós oldalon a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), ezért az összegyűjtött dokumentumokat és információkat továbbította a hatáskörben illetékes Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI)


Az NNI tájékoztatása szerint maguk is figyelik az internetes oldalak tartalmát.
Bálint Gabriella elmondta, a BRFK megvizsgálta a kuruc.info és a mimagunk.com világhálós oldalakon megjelent szövegeket. Ezek tartalma alapján, álláspontunk szerint, bűncselekmény gyanúja állapítható meg.
Közölte, „szakmai egyeztetést” kezdeményeztek a Fővárosi Főügyészséggel, és ezt követően az a „közös álláspont” alakult ki, hogy a szöveg tartalma a „lázadás bűntett előkészületét valósítja meg”.
Arra hívta fel a figyelmet, hogy e bűncselekményben kizárólag az NNI-nek van hatásköre eljárni, ezért az ügyben eddig összegyűlt információkat, dokumentumokat a BRFK továbbította a nyomozó irodához.
Csontos Stefánia, az NNI munkatársa a távirati irodának elmondta, egyelőre csak szóban kaptak tájékoztatást a BRFK-tól, az iratok még nem érkeztek meg.
Mint mondta, az NNI előtt ismertek B. György megnyilvánulásai.
Mi magunk is figyeljük az érintett internetes portálokat. Amennyiben megérkeznek a BRFK-tól az iratok, akkor az NNI várhatólag azt a B. György ellen folyamatban lévő eljárással együtt fogja megvizsgálni – tette hozzá Csontos Stefánia.
A távirati iroda szombaton délelőtt több internetes hírportálon is egy visszaszámlálót és a „MÚK – Mindig Újra Kezdjük” – felhívást talált. E felhívás alatt, amely szerint április 21-e a „kezdet napja”; a március 15-én őrizetbe vett és a többi között az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészítésével meggyanúsított Budaházy György és Toroczkai László, a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke neve áll.
BreuerPress-info