Vasárnap éjszaka lebontják a kordont

A Kossuth téri kordont a rendőrség vasárnap éjszaka lebontja – mondta az országos rendőrfőkapitány a közszolgálati televízióban vasárnap este.


„A kordont ma éjszaka lebontjuk, és mire Budapest lakossága a reggeli órákban elindul a lakásától dolgozni vagy bevásárolni, a kordon már nem lesz ott a Kossuth téren” – fogalmazott Bene László.
Hozzátette: keddre vannak bejelentett demonstrációk, „ettől a pillanattól kezdve lehet számítani arra, hogy ismét demonstrációk lesznek a Kossuth téren”.
Bene László azt mondta, bízik abban, hogy mindenki tanult – a demonstrálók is – az elmúlt időszakból. A tüntetőkre utalva azt mondta: reméli, hogy „tisztában vannak azzal, hogy utcai randallírozással nem lehet problémákat megoldani”.
Közölte: „lényeges, hogy a rendőrség felkészült, jobb, mint korábban volt, van önbizalmunk, vannak tapasztalataink”, így teljesíteni tudjuk, amit az ország lakossága elvár.
Arra a kérdésre, miszerint elképzelhetőnek tartja-e, hogy a rendőrség visszaépíti a kordont, Bene László azt mondta: minden elképzelhető. Hozzátette: reméli, hogy nem kényszeríti arra a rendőrséget semmi, hogy ismét ezt a megoldást kelljen választani.