Egy iszlám szunnita szervezet tizennyolc iraki kormánytisztviselőt rabolt el

Tizennyolc iraki kormánytisztviselőt rabolt el egy iszlám szunnita szervezet megtorlásul egy szunnita nő síita rendőrök általi állítólagos megerőszakolásért.Erről az Iraki Iszlám Állam nevű, az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő szervezet jelentetett meg pénteken közleményt az interneten.
„Ez a szent akció válasz a szunniták ellen harcoló hitetlenek által elkövetett bűntényre” – áll a közleményben, amely azzal fenyegetőzik, hogy a szervezet 24 órán belül kivégzi foglyait. A kommüniké mellett fotók is felkerültek a honlapra, amelyeken bekötött szemű férfiak láthatók. Közülük többen katonai egyenruhát viselnek.
A bejelentést követően az iraki belügyminisztérium közölte: nyomozás indult 14, Baakúbában szolgálatot teljesítő rendőr eltűnése ügyében. A rendőrök, mint azt hozzátartozóik Dijála tartomány rendőrparancsnokának bejelentették, eltávozásra indultak, de nem értek haza.
A Bagdadtól 60 kilométerre északra fekvő Baakúba Dijála tartomány fővárosa. A tartományban egyaránt élnek nagy számban síiták és szunniták, s a felekezetközi összecsapások mindennaposnak számítanak. Az iraki al-Kaidának is jelentős ott a bázisa.
BreuerPress-info