Szili nem akar ellenponttá válni az MSZP-ben

Nem akarja minősíteni, és tiszteletben tartja politikustársai véleményét a Népszavában megjelent cikkével kapcsolatban Szili Katalin házelnök. Nem szeretne ellenponttá válni, és örül annak, hogy a párton belül elindul egy értékvita, amelyben tisztázható, hogy az egyesülő Európában mi egy modern baloldali párt szerepe – mondta el Szili Katalni az MTI-nek adott interjúban


„Nekem az a fontos, hogy az ország világosan lássa, hogy mit képviselünk, mert így lehet elkerülni, hogy valamelyik tőlünk jobbra lévő párt balról beelőzzön, ezzel veszélyeztetve a társadalom érdekeit szolgáló változások végigvitelét” – hangoztatta.

A házelnök véleménye szerint a párt belső értékvitájában szót kell ejteni többek között az öngondoskodásról, közteherviselésről, az állam nagyságáról. A hétvégi MSZP-kongresszus a személyi kérdésekről szólt, nem is volt célja az értékvita, hiszen egy ilyen vitához komoly előkészítő munka kell – emelte ki a házelnök.

Gyurcsány Ferenc beszédével kapcsolatban megjegyezte, több általa is fontosnak tartott dolgot „visszahallott” belőle, mint például a megújuló baloldali politikát, a kultúra és az oktatás előtérbe helyezését.

A házelnök beszámolt arról is: azért nem volt ott vasárnap a kongresszuson, mert Alfred Gusenbauer osztrák kancellárral volt hivatalos programja.
BreuerPress-info