Izraeli befektetések

A magyarországi kutatás-fejlesztés, a biztonságtechnika, az egészségügy és a mezőgazdaság lehet egyebek között az a terület, amely az izraeli befektetők érdeklődésének középpontjában állnak az idén – mondta Yoram Gilady, Izraeli Állam Nagykövetségének kereskedelmi attaséja


A kereskedelmi attasé szavai szerint már az idén várható, hogy együttműködések jönnek létre a k+f területén.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és az Izraeli Nagykövetség rendezésében március 8-án több mint 100 izraeli befektető részvételével konferenciát tartanak Magyarországon – ismertette a kereskedelmi attasé. Hozzátette: 9-én tartják meg az izraeli-magyar cégek találkozóját.
David Admon nagykövet elmondta: a TEVA izraeli gyógyszergyár 2008-ra újabb magyarországi telephely létrehozását tervezi.
A nagykövet közölte: az elmúlt évben a két ország kereskedelmi forgalma 494,3 millió dollár volt, ami a duplája a 2005-ös szintnek. A Magyarországra irányuló izraeli export 31,5 százalékkal, az Izraelbe Magyarországról érkező import értéke pedig 176,6 százalékkal nőtt az előző évhez képest.
Így Magyarország lett Izrael 10. legfontosabb gazdasági partnere 36 európai ország közül.
David Admon elmondta: izraeli befektetők az elmúlt években 5 milliárd euró értékben fektettek be Magyarországon. Ennek mintegy 41 százalékát a TEVA hajtotta végre.
breuerPress-info