Erzsébetvárosi Önkormányzat ünnepi ülést tartott

Szili Katalin, az országgyűlés elnöke ünnepi beszédében Erzsébetváros fejlődését hangsúlyozta, utalva arra, hogy a városrésznek nemcsak múltjából kell élnie, hanem ezen a múlton gyarapodó, boldog jövőt kell teremtenie.


Erzsébetváros „város a városban, hiszen szíve a fővárosnak” – fogalmazott a házelnök.
Emlékeztetett arra, hogy Erzsébet királynénak különleges affinitása volt a magyar szabadságküzdelmek iránt, és hozzájárult ahhoz, hogy a kiegyezés létrejöjjön.
A 140 éve aláírt kiegyezés „figyelmeztet arra, hogy figyeljünk egymásra, próbáljuk megteremteni azokat a közös pontokat, amelyek alapján közös jövőt építhetünk” – emelte ki Szili Katalin.
Demszky Gábor főpolgármester Budapest egyik „legsokszínűbb, legpezsgőbb életű” városrészének nevezte a VII. kerületet. Ugyanakkor rámutatott arra, hogy a sokszínűség és gazdagság mellett „nagyon súlyos” szociális problémák, „óriási ingatlanspekulációk” is jelentkeznek a kerületben.
A főpolgármester úgy látja, hogy a kerület vezetőjének egyik legfontosabb feladata, hogy „sűrű szociális hálót szőjön”, amely kiterjed az időskorúak, nagycsaládosok ellátására, a folyamatosan jelentkező munkanélküliség kezelésére, valamint a sokszínű oktatás biztosítására is.
Hunvald György, Erzsébetváros polgármestere köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a városrész „mindig is Budapest egyik legnyitottabb, a változás iránt legfogékonyabb kerülete volt”.
Lakosai tisztában voltak azzal, hogy a fejlődéstől nem félni kell, mert csak az maradhat az élvonalban, aki képes ismereteit, tevékenységét folyamatosan megújítani – fűzte hozzá a polgármester.
„Erzsébetváros sikeres múltja (…) arra kötelez bennünket, hogy ugyanilyen sikerességet állítsunk mi is munkánk mércéjéül” – jegyezte meg Hunvald György.
BreuerPress-info