„Abbász az iszlám ellensége”

– Újból bírálta a Palesztin Hatóság elnökét egy vasárnap közzétett üzenetben az al-Kaida második embere, „az iszlám ellenségének” nevezve őt.


Ajman az-Zavahri ezen, az íd al-adha muzulmán ünnep alkalmával megfogalmazott üzenetét közvetítő hangfelvételen felszólította a palesztinokat, hogy ne ismerjék el Mahmúd Abbászt legitim elnöknek, ne kövessék világias vallásában, és ne kövessék az iszlám jognak ellentmondó tanácsait sem.
Abbász, akárcsak a volt biztonsági főnök, magas rangú Fatah-funkcionárius Mohammed Dahlán, „áruló”, „az iszlám ellensége” – mondta a nemzetközi terrorista szervezet második számú vezetője. Egyúttal felhívta a palesztinokat, hogy ne működjenek együtt a palesztin autonómia „világi” hatóságaival.
Az íd al-adha alkalmával üdvözölte a szunnita csoportok által létrehozott Iraki Iszlám Állam nevű szövetség önjelölt emírjét, Abu Omar el-Bagdadit, és a „hős mudzsaheddín-csoportokat, akik megvédik Irakot”.
Zavahri legutóbbi, december 20-i üzenetében is beszélt az izraeli-palesztin konfliktusról, Abbász mellett kritizálva a radikális Hamászt, az Abbász vezette Fatah mozgalommal rivális szervezetet is, amiért részt vesz a parlamentben. Az előző üzenetben újabb támadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat és szövetségeseit, és támogatásáról biztosította az Iraki Iszlám Állam tömörülést.
BreuerPress-info