Bemutatják a Spanyol tragédiát

A Budapesti Kamaraszínház Thomas Kyd a Spanyol tragédia című darabját mutatja be vasárnap a Tivoliban


Thomas Kyd nemcsak Shakespeare előfutára, hanem a reneszánsz dráma egyik kimagasló személyisége is. A 16. század második felében élt és alkotott, legismertebb drámája a Spanyol tragédia.
A mű témája a hatalom és bosszúvágy. A darab olyan korban játszódik, amikor az embert semmitől sem riasztja vissza attól, hogy akár sorozatban elkövetett gyilkosságokkal is célba érjen.
Az előadásban többek között Cs. Németh Lajos, Körtvélyessy Zsolt, Géczi Zoltán, Varga Zoltán, Bozsó Péter és Németh Kristóf látható. A játékteret a darab rendezője, Lukáts Andor tervezte, a jelmez Makány Márta munkája.
A színház műsorán szerepel még Federico Garcia Lorca: Bernarda Alba háza című darabja, amelyet az Ericsson Stúdióban láthat a közönség Csiszár Imre rendezésében.
A darab története szerint gyászol Bernarda Alba háza: a férj és apa meghalt. A gyász nyolc évig tart, de a lányok szeretnének férjhez menni, a legfiatalabb fellázad.
A Bernarda szerepét alakító Tímár Éva mellett Szakács Eszter, Andai Györgyi, Nagy Enikő, Gráf Csilla, Szőlőskei Tímea, Szabó Margaréta és Szilágyi Zsuzsa szerepel az előadásban. A jelmezt Szakács Györgyi, a díszletet Szlávik István készítette.
BreuerPress-info