Összeült a Nemzetbiztonsági Kabinet

A miniszterelnök a mai napon déli 12 órára összehívta a Nemzetbiztonsági Kabinet ülését. A kabinet tagjai meghallgatták az országos rendőrfőkapitánynak, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának és az egészségügyi miniszternek a beszámolóját a tegnap késő esti és a kedd reggeli eseményekről.


Bene László országos rendőrfőkapitány jelentése szerint a tegnap kezdődött és ma hajnalban véget ért rendbontás kapcsán a rendőrség 131 főt állított elő. Ebből garázdaság miatt 32, hivatalos személy elleni erőszak miatt 15, szabálysértés miatt 84 főt állítottak elő. Jelenleg az előállítottak közül 57 fő van őrizetben.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter arról számolt be, hogy az Országos Mentőszolgálat 128 sérültet látott el. Összesen egyébként 167 személy sérült meg, közülük 134 személy részesült ambuláns ellátásban, 33 személy pedig kórházba került. A sérültek között 17 rendőr van, és 5 külföldi állampolgár is sérülést szenvedett.
BreuerPress-info

A miniszterelnök kérdésére Veres János pénzügyminiszter tájékoztatást adott arról, hogy a rendvédelmi szervek többletköltségeire, személyi kiadásokra – benne a túlórákra – a szükséges fedezet rendelkezésre áll, erről a kormány a holnapi ülésén fog döntést hozni, a pénzügyminiszter a fedezet azonnali kifizetéséről szóló javaslatot terjeszt a kormány elé.