5 ÉVES A RÁDIÓ C

5 évvel ezelőtt, 2001. október 8-én egy elszánt újságírókból álló csoport merész vállalkozásba kezdett: elindították Közép-Európa első és mindmáig egyetlen 24 órában sugárzó roma rádióját.


Az elmúlt 5 év – minden nehézség ellenére – sikertörténet. Bár a médium fennállása óta sem rendszeres állami, sem rendszeres magántámogatásban nem részesült, hallgatottsága az évek során folyamatosan növekedett. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy műsorainkat a budapesti romák és nem-romák egyaránt szívesen hallgatják. 2005. decemberétől rádiónk interneten keresztül is fogható.

A rádió menedzsmentje régóta tervezi az országos adás feltételeinek megteremtését. A távlati célok között új, európai színvonalú stúdió kialakítása is szerepel.

A RÁDIÓ C működtetésével Magyarország üzenetértékű, igazi európai feladatot vállalt. Úgy véljük, a jelenlegi helyzet nem méltó e valóban európai hírű médiumhoz. Viszonylag csekély állami segítséggel biztosítani lehetne a roma rádió színvonalas működtetését, és egyúttal a további fejlődés alapját is.

A rádió az évek során bizonyított: magas hallgatottságú, ugyanakkor igényes, valóban közszolgálati műsort ad. A RÁDIÓ C azonban nemcsak rádió: a magyarországi romák, a legjelentősebb magyarországi kisebbség önazonosságának fontos formálója is.

SZÜLETÉSNAPI KÖSZÖNTŐ

Köszöntjük a Rádió C-t, Magyarország roma rádióját 5. születésnapján. A rádió az elmúlt 5 évben bizonyított: nagy hallgatottságú, ugyanakkor igényes, valóban közszolgálati műsort ad. A Rádió C azonban nemcsak rádió: a magyarországi romák, a legjelentősebb magyarországi kisebbség önazonosságának fontos formálója is.

A Rádió C működtetésével Magyarország üzenetértékű, igazi európai feladatot vállalt. Viszonylag csekély, de kiszámítható segítséggel biztosítani lehetne a roma rádió további színvonalas működtetését, és egyúttal a fejlődés alapját is.

Támogatjuk a rádió kitartó erőfeszítéseit, céljaik eléréséhez sok sikert kívánunk!

Bajomi-Lázár Péter
Balogh Kálmán
Borókai Gábor
Buffó Rigó Sándor
Cselényi László
Darányi András
Daróczi Ágnes
Bob Dent
Dés László
Fischer Iván
Gábor György
Gábor Péter
Garaczi László
Grunwalsky Ferenc
Hankiss Elemér
Heller Ágnes
Janisch Attila
Karafiáth Orsolya
Karsai László
Kovács Zoltán
Körtvélyessy Zsolt
Kőszegi Imre
Lányi András
Liszkay Gábor
Markó Iván
Németh Péter
Nyíri Kristóf
Parti Nagy Lajos
Parti Nóra
Rudi Zoltán
Sánta Ferenc
Such György
Surányi András
Szakcsi Lakatos Béla
Szász János
Szentandrássy István
Szilágyi Ákos
Szombathy Pál
Szuhay Péter
Tarr Béla
Temesi Ferenc
Tölgyessy Péter
Ungváry Krisztián
Ungváry Rudolf
Vágvölgyi B. András
Vörös T. Károly
és a Száztagú Cigányzenekar

BreuerPress