„Büszke vagyok a szenvedélyemre”

A miniszterelnök internetes naplójában hangsúlyozza: „Nem baj, hogy kikerült a hangfelvétel. Mert a magyar politika igazi kérdése ma már nem az, ki, mikor nem mondott igazat, hanem az, ki tudja ezt abbahagyni. Ki az, aki őszintén, néhol szenvedélyesen, néhol szabadszájúan szembe mer nézni az elmúlt 16 év hazugságaival és féligazságaival. Mi megtettük. Megtettük egymás között, zárt körben már májusban, és azóta megtettük nyilvánosan is”.


Teljes terjedelmében, írásos változatban felkerült Gyurcsány Ferenc internetes blogjára a májusi balatonőszödi szocialista frakcióülésen mondott – és a nap folyamán nyilvánosságra került – beszéd vasárnap este. A miniszterelnök azt írta: „büszke vagyok a szenvedélyemre”.
Véleménye szerint „A jobboldal képtelen erre. A hazugság az egész magyar politikai elit bűne. A miénk és övék. Mi sem tudtuk ezen változtatni a választások előtt, és nem tudtuk kirángatni a kampányt sem a gügyögés, a féligazságok kelepcéjéből”.
Gyurcsány Ferenc a leközölt szöveggel kapcsolatban hangsúlyozza: „Tudom, hogy vannak benne olyan mondatok, amelyek jó sok muníciót adnak az ellenzéknek. Tudom, hogy ki is fogják ezt használni. Lelkük rajta. Nekem az országra kell tekintettel lennem. Nemhogy nem hátrálok, de ezek után még határozottabban képviselem azt a politikát, amiben hiszek. Szenvedélyesen, mint eddig”.